Video: Zo wordt Gorilla Glass gemaakt

Auteur: , Geen reacties
Gorilla-Glass-Fabriek

Een kijkje achter de schermen in de fabriek waar het ijzersterke glas gemaakt wordt dat we regelmatig in onze smartphones terugvinden.

Het bedrijf Corning staat bekend om het produceren van Gorilla Glass, en YouTube-kanaal uBreakiFix is er onlangs langsgegaan om een interessant kijkje in de keuken te nemen. Dit resulteerde in een aantal video’s, waarin we niet alleen zien hoe het glas werkt, maar ook wat voor gereedschap Corning gebruikt om het te maken.

Testen
In de eerste video zien we hoe en waarom Gorilla Glass zoveel sterker is dan een normale glasplaat. Ook is er ruimte voor wat vermakelijke breekbaarheid tests, al deden de Mythbusters dat wat ons betreft beter.

Onderzoek
De tweede video gaat verder in op de research en tests die in de Corning-fabriek worden uitgevoerd, die wederom laten zien dat een glasplaatje Gorilla Glass flinke mishandelingen kan doorstaan. Niet zo gek dus dat smartphone-ontwikkelaars er zo over te spreken zijn. Onlangs onthulde Corning het Gorilla Glass 4, een nieuwe generatie die nog betere resultaten boekt als je jouw toestel op de grond zou laten vallen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).