Vivo onthult V11 – Wordt Vivo het nieuwe OnePlus?

Vivo V11 Pro
De mid-range smartphone krijgt een hoop high-end snufjes.

Vandaag onthult Vivo de V11, een gloednieuwe mid-range smartphone met een hoop high-end trekjes. Hoewel de officiële prijs nog niet bekend is gemaakt, lijkt Vivo te gaan voor een mid-tot-high-end smartphone voor een solide mid-range prijsje. Gaat het broertje van het steeds duurder wordende OnePlus de show als ‘flagship killer’ stelen met de V11?

Verreweg de meest toffe feature van de V11 is toch wel de in-display vingerafdrukscanner. Het Chinese bedrijf zou de eerste worden die de technologie zou implementeren en ook ditmaal lijkt het bedrijf groots in te zetten op innovatie.

Wat betreft de verdere specs lijkt de V11 zich wederom tegen een concurrent als OnePlus te kunnen weren. Het toestel wordt uitgerust met een 6.41-inch Super AMOLED scherm van 2,340 x 1,080 pixels. Daarnaast krijgt hij zoals de Oppo R15 een Qualcomm Snapdragon 660 en 6GB RAM. Verder is hij uitgerust met een 3,400mAh batterij en 128 GB opslagruimte dat zelfs nog uitbreidbaar is.

Als kleine nadelen moeten we melden dat de V11 geen NFC ondersteunt en ook maakt de mid-range smartphone geen gebruik van USB-C. Jammer, maar voor een verwachte prijs van zo’n €350, €450 euro mag je ook niet te veel klagen. Overigens is het nog niet duidelijk of en wanneer het toestel naar Europa komt. Het Chinese bedrijf lanceert het toestel eerst in Azië maar er zou tevens een internationale lancering aan vastgeknoopt worden.

Tot die tijd kun je rustig overwegen of je kiest voor de Vivo, Oppo of OnePlus, die pakweg allemaal in dezelfde prijsklasse zitten, hoewel ze hun geld dubbel en dwars waard zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen de drie vergelijkbare merken.

Foto van Vivo V11 Pro @Vivo India

Eén reactie

  1. Voor een te verwachten prijs van 350-450 euro mag je wél klagen over de afwezigheid van usb-c en NFC. Een serieuze concurrent voor een telefoons als deze is de Xiaomi Mi A2 en eventueel de Mi Max 3, met vergelijkbare specs, maar die stukken minder kosten. En niet te vergeten de Pocofone F1, die een vergelijkbare prijs heeft maar met veel betere hardware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *