De AeroMobil is er in 2017 klaar voor, nu wij nog

Aeromobil
Tijdens het SXSW-festival maakte AeroMobil haar plannen voor de toekomst bekend, waar deze vliegende en rijdende auto een grote rol in wil spelen.

Volgens het Slowaakse AeroMobil, het merk achter deze vliegende auto waarvan we eerder al versie 2.5 zagen, is de ‘3.0’ klaar om een einde te maken aan fileproblematiek en andere ergernissen van de hedendaagse automobilist. Het ding is gemaakt voor consumenten en er kunnen twee passagiers, in plaatsnemen die zich zowel over de weg als door de lucht kunnen verplaatsen.

De AeroMobil 3.0 is het meest recente prototype van de futuristische auto. Als hij wordt goedgekeurd is de volgende stap om dit voertuig zelfbesturend te maken. In het ideale toekomstbeeld van het bedrijf rijden en vliegen deze auto’s dus zelfstandig rond, terwijl ze passagiers afzetten.

Kwestie van tijd
Volgens de oprichters van AeroMobil is het slechts een kwestie van tijd voordat auto’s door de lucht vliegen. Het wordt steeds drukker op de weg, en hoewel vliegtuigen steeds beter worden, is het nog niet ideaal om kleine afstanden met een vliegtuig af te leggen. Daarom moet het verkeer de lucht in, met dit soort vliegende auto’s. Filmpje!

Om dit voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken, werkt AeroMobil aan een taxidienst in de stijl van Uber. Nadat je een rit besteld hebt, landt de auto bij je in de buurt, om je vervolgens via de lucht te vervoeren en af te zetten op de plaats van bestemming.

2017
Als alles volgens plan gaat wordt de eerste AeroMobil 3.0 in 2017 verkocht. Het is de bedoeling om eerst een select aantal voertuigen aan te bieden, om vervolgens reputatie op te gaan bouwen.

Een file in Nederland vermijden door eroverheen te zoeven zal echter nog wel even duren, want voordat dit zover is moeten er heel wat nieuwe regels opgesteld worden.

Aeromobil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *