Vodafone is de eerste die 4G op de iPhone 5 aanbiedt [update: KPN ook]

Auteur: , 5 Reacties
iPhone 5S met 4G

In de nasleep van de iPhone 5S- en iPhone 5C-onthulling maakt Vodafone Nederland bekend dat iPhone 5-klanten vanaf 18 september gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk.

4G op de iPhone 5

Vodafone laat weten dat iPhone 5’s die straks zijn geüpdatet naar iOS 7 toegang tot het 4G-netwerk krijgen in het grootste gedeelte van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en de stad Utrecht. Hiervoor is wel een RED-abonnement nodig. Die beginnen bij 33 euro per maand voor een Sim Only.

Het Vodafone aanbod van 4G toestellen wordt uitgebreid met de iPhone 5s en 5c zodra deze in Nederland op de markt zijn.

UPDATE: Jep, het is officieel, ook KPN biedt 4G aan op de iPhone 5S en 5C:

“Op basis van de specificaties die Apple heeft verstrekt, zijn de iPhone 5S en de iPhone 5C geschikt voor het 4G netwerk van KPN op 800MHz, de Europese standaard voor supersnel mobiel internet. KPN hanteert deze frequentie voor zijn 4G netwerk, waardoor het voor iPhone 5S- en IPhone 5C-gebruikers mogelijk is het 4G netwerk van KPN te gebruiken.”
5 reacties

En iphone 5 gebruikers? Hoe zit dat, want daar werd ook het een en anders over gezegd maar ik weet nou nog steeds niet hoe t zit
@964rs: Het geldt dus voor de iPhone 5 zodra je hebt geüpdatet nar iOS7 én een Vodafone RED abonnement hebt.
@Erwin: dat is mooi! Zit zelf bij kpn dus zal t binnekort ook wel een keer voorbij zien komen
Het is grote bullshit (sorry voor mijn taalgebruik, gaat een lang frustrerend verhaal aan vooraf) dat de iPhone 5 gebruik kan maken van het 4G-netwerk. De iPhone 5 is géén 4G-toestel!
Toen ik mijn abonnement afsloot voor mijn iPhone 5 verzekerde de verkoper in de winkel mij dat ik supersnel gebruik kon maken van 4G. Na mailcontact met Hi werd mij medegedeeld dat ik géén gebruik kan maken van het 4G toestel vanwege het toestel. Als compensatie vanwege het verkeerd inlichten door één van hun verkopers werd mij 1 maand vergoeding aangeboden.

De misleiding van KPN gaat erg ver. Zo hebben ze in de winkel een iPhone 5 aan de wand hangen op een heel fancy plaat. Hiernaast staan de mogelijke data-abonnementen. Er staat duidelijk ‘4G databundel’. Dit betekende echter 4GB data-limiet…
@ingloriousleon: Na de iOS 7 update is de iPhone 5 kennelijk dus ook geschikt voor 4G. Geen toeval dat Vodafone heeft gewacht met de aankondiging totdat iOS 7 officieel gepresenteerd was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).