Volgens Microsoft Cortana gaat Duitsland vanavond winnen

Volgens Microsoft Cortana gaat Duitsland vanavond winnen
Micrsoft Cortana, dat vergelijkbaar is met Apple’s Siri, kan sinds dit weekend voorspellen welke landen door gaan in het WK voetbal.

Zo heeft het al correct voorspeld dat Nederland, BraziliĆ«, Colombia en Costa Rica door zouden gaan. Voor vanavond voorspelt Cortana dat Frankrijk en Duitsland winnen. Cortana lijkt mij dan ook een goed alternatief voor ‘Paul the octopus’ die in oktober 2010 stierf nadat hij een aantal juist voorspellingen had gedaan tijdens het WK 2010.

Dit doet hij op basis van techniek dat door Bing wordt gebruikt. Deze predictions engine werd al eerder gebruikt bij tv programma’s als The Voice en Dancing With The Stars. Hier voorspelde de zoekmachine ook wie er door zou gaan naar de volgende ronde.

Tijdens dit WK verzamelt Bing alle informatie omtrent doelsaldo’s, win/verlies partijen, wanneer er gespeeld wordt, of er thuisvoordeel is en andere factoren. Het is alleen niet te hopen dat Cortana altijd gelijk heeft, want dat zou betekenen dat Amerika van BelgiĆ« gaat verliezen. Daar zullen de Amerikanen natuurlijk niet zo blij mee zijn. Cortana zal vanaf nu elke twee weken worden ge-update met nieuwe toevoegingen en verbeteringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *