Volkswagen repareert auto’s voortaan met tablets

Volkswagen repareert auto's voortaan met tablets
Vroeger kon je geen autotechnicus fatsoenlijk een hand geven zonder er zelf spontaan vuile nagelriemen van te krijgen. In de toekomst hebben ze louter fluwelen handen om de reparatie-apps op hun tablets te bedienen. Dit is hoe Volkswagen de XL1 straks gaat onderhouden.

Toegevoegde realiteit, of augmented reality, is stevig aan het doordringen binnen de Volkswagen Group. Eerder lanceerde dochtermerk Audi al een AR-app voor de A1 om daarmee het instructieboekje te vervangen. Volkswagen komt nu zelf met een app die niet de consument, maar de autotechnici moet helpen.

MARTA

De naam MARTA staat voor ‘Mobile Augmented Reality Technical Assistance’, en met deze app kunnen de noodzakelijke werkzaamheden aan de superzuinige en in oplage beperkte XL1 worden getoond. Als de iPad-camera op de auto wordt gericht, wordt in beeld getoond wat er gedaan moet worden, begeleid door augmented reality-beelden van bijvoorbeeld het gereedschap en waar het geplaatst moet worden. Zelf nadenken? Welnee, there’s an app for that.

De app wordt gemaakt door het Duitse Metaoi, die eerder al beloofden een autotechnische app voor Google Glass te lanceren.

De app wordt gedemonstreerd op InsiderAR, de augmented reality-conferentie die op 11 oktober van start gaat in München. Hieronder een demovideo.

[gv data=”4LE_IocFnL0″][/gv]

3 reacties

  1. ”Vroeger kon je geen autotechnicus fatsoenlijk een hand geven zonder er zelf spontaan vuile nagelriemen van te krijgen”
    Klopt helemaal. Tegenwoordig is een servicebeurt ook slechts een administratieve handeling. Gewoon een rekening incasseren en zeggen dat alles weer piekfijn in orde is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *