Waarom EA met Fifa 17 zwaar onder vuur ligt

Fifa 17 problemen
De Fifa-community lijkt er nu écht schoon genoeg van te hebben.

Er is veel discussie over het verdienmodel van EA in Fifa-games. Vooral de spelmodus Ultimate Team en de beloningen die je als speler kunt behalen, zijn erg karig. Maar ook buiten alle financiële problemen is er op het voetbalspel zelf genoeg aan te merken. Door middel van een petitie laat de community weten dat ze het spuugzat zijn.

De afgelopen uren is er een Reddit-post verschenen op de speciale Fifa-pagina, waar in een flinke monoloog duidelijk wordt gemaakt dat de input-lag van Fifa 17 de spuigaten uitloopt. Het bericht is al een tijdje trending op meerdere Reddit-pagina’s.

Op de bijgeleverde webpagina van de petitie wordt gemeld dat het soms 1 tot 2 seconden duurt voordat de gegeven commando’s worden uitgevoerd door de spelers. In onderstaande video zie je hier een voorbeeld van.

Niet alleen is dit enorm storend, ook verlies je hier als Fifa-speler in potentie wedstrijden en dus waardevolle spelvaluta mee. Populaire spelmodi als Ultimate Team draaien namelijk volledig op het opbouwen van een team door middel van gewonnen munten in wedstrijden.

De berichten over de input-lag rondom Fifa 17 zijn niet nieuw, maar het is voor het eerst dat een Reddit-post zoveel aandacht krijgt in de media. Daarnaast wordt EA ervan beschuldigd dat ze al lang op de hoogte zijn van het probleem, maar te laf zijn om dit te erkennen. Het zal ons benieuwen wat deze grote protestactie teweeg gaat brengen.

[gv data=”9mBw4twyEv0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *