Waarom Instagram er voor jou anders kan uitzien

Instagram
Weg met die likes!

Gebruik jij Instagram en zie je opeens geen likes meer, terwijl je vriend of vriendin nog wel likes kan zien? Dat kan kloppen. Het Amerikaanse sociale netwerk heeft zijn eerder begonnen test inmiddels wereldwijd uitgerold.

Instagram begon in de Verenigde Staten met een experiment om likes te verbergen. Dat werd kort daarna uitgerold naar een aantal andere landen. Inmiddels is het zo dat het experiment wereldwijd is uitgerold, zo laat het bedrijf weten. Willekeurige mensen worden geselecteerd als tester, dus de kans is aanwezig dat jij opeens geen likes meer ziet op Insta.

Uiteindelijk kan Instagram beslissen de maatregel door te zetten of om terug te draaien. De kans is echter groot dat Instagram uiteindelijk gaat afstappen van het huidige systeem en dat daarmee de likes gaan verdwijnen. Het bedrijf stelt namelijk dat het experiment momenteel goed verloopt en goede feedback te krijgen van een Instagram zónder likes. Het zal nog wel mogelijk zijn om likes te zien op je eigen foto’s en video’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *