Waarom YouTube tienduizenden video’s heeft verwijderd

Auteur: , 1 Reactie
Waarom YouTube tienduizenden video's heeft verwijderd

De videosite kwam afgelopen week in actie.

Vorige week werd bekend dat er veel ongepast materiaal op YouTube is te vinden als het gaat om kindervideo’s. Filmpjes die helemaal niet geschikt zijn voor (kleine) kinderen en ongewenste content bevatten.

Toen dit nieuws naar buiten kwam is YouTube meteen in actie gekomen. De videodienst heeft op 50.000 kanalen de advertentiemogelijkheid uitgeschakeld. Zo verdienen videomakers geen geld meer met het maken van video’s. Daarnaast werden 270 accounts verwijderd en 150.000 ongepaste video’s van het platform gehaald.

Dat deze video’s populair waren is geen toeval. Het algoritme van YouTube beveelt gerelateerde filmpjes aan. Als je eenmaal begonnen bent met kindervideo’s kijken, dan blijft er nieuwe content opduiken. Tussen leuke filmpjes zat ook de ongewenste content.

Door handmatig in te grijpen is die ketting nu doorbroken. YouTube gaat voortaan beter opletten om ongepaste content te weren van de site. (via Vice)1 reactie

Dat Google mag van mij wel ‘ns een tas geld op tafel leggen om al die rommel (incl. comments/users) van Youtube te verwijderen. Snap sowieso niet waarom ze dat niet doen – het zal er alleen maar een fijnere site van worden en dus vaker worden gebruikt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).