Wat! Nu al jailbreak van iOS9! [video]

Auteur: , 3 Reacties
iOS 9

Balen voor Apple: iets minder dan een week voor de officiële verschijning is het nieuwe besturingssysteem al gekraakt.

Opvallend, omdat Apple nu juist claimde extra beveiliging in iOS9 te hebben ingebouwd om iPads en iPhones te beschermen tegen jailbreaks. Het systeem ‘Rootless’ zou aanpassingen in de kernel en malware tegengaan.

Hacker iH8sn0w is verantwoordelijk voor de jailbreak. Het is een ‘untethered’ jailbreak, dus na het opstarten blijven de aanpassingen behouden (in tegenstelling tot een tethered jailbreak). Hij gebruikt een iPhone 5 die een pre-release build van iOS 9 gebruikt en vermeldt dat het ook werkt met de beta-versie.

Nog niet zo lang geleden waren Apple-jailbreaks negatief in het nieuws toen bleek dat malware 226.000 Apple accounts had buitgemaakt.

Bekijk de jailbreak hier:3 reacties

Beter ga je hiermee niet zitten kloten, want tegenwoordig biedt iOS veel functies waarvoor je vroeger wél moest jailbreaken. Het enige voordeel wat ik nu zie zijn illegale spelletjes, maar als je €600+ voor een telefoon kan geven snap ik niet dat een app van 1 tot 4 euro opeens duur is.
@NiNja: Denkfout die veel wordt gemaakt. Wie zegt dat, als je een telefoon van zes a zevenhonderd euro kunt betalen, je dan ineens geld (te veel) hebt voor spelletjes? Meeste telefoontjes komen bij een abo en misschien hebben de mensen die m wel gelijk aftikken er een beste poos voor gespaard?

Heeft gewoon met (betere) alternatieven te maken. Kijk naar Netflix/Popcorn Time. Zijn genoeg mensen die wel een 10tje per maand kunnen missen maar niet voor wat Netflix te bieden heeft.
@ffw88: Het is en blijft een spelletje van 1 euro, de meeste in ieder geval. Dat is toch geen geld om nu moeilijk te gaan zitten doen met jailbreaken? Wat je zegt over popcorn time kan waar zijn, ik weet niet wat de verdere (nuttige) mogelijkheden zijn bij jailbreaken. Maar als je in geldproblemen komt door het kopen van een paar apps moet je beter nadenken voordat je €600+ smijt voor een telefoon.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).