Wauw, The Grand Tour is nu een videogame

Auteur: , 21 Reacties
Wauw, The Grand Tour is nu een videogame

Wie zat hier op te wachten?

Sommige dingen moet je niet willen uitmelken. The Grand Tour is daar een perfect voorbeeld van. Het is prima dat Clarkson en zijn vrinden een nieuwe autoshow zijn begonnen, maar ga nu niet het zooitje uit z’n verband rukken.

Het leek Amazon een goed idee om van The Grand Tour een racegame te maken. In mijn ogen kun je een merk beter versterken door een samenwerking aan te gaan met giganten als Gran Turismo en Forza, maar nee. The Grand Tour moest zijn eigen game krijgen. De ontwikkeling is in handen van Amazon Game Studios.

Op een aankondiging na is er nog maar bar weinig bekend over het spel zelf. In een vrijgegeven trailer zien we het trio tegen elkaar opnemen in verschillende auto’s. Het zijn nog pre-alpha beelden. Echter, de graphics lijken meer op een mobiele game dan op een PlayStation 4 of Xbox One titel. Jeremy, James en Richard voorzien het spel van commentaar, zoals in de trailer gehoord kan worden. Amazon laat weten dat scènes van de autoshow zijn nagemaakt in het spel.

Amazon spreekt over ‘Coming Soon’. Ze zijn erg serieus, want er komt zelfs een Season Pass naar The Grand Tour-game. Wie de pas koopt, zal elke vrijdag gedurende seizoen 3 worden voorzien van nieuwe auto’s en omgevingen in de game. Check de trailer hieronder.21 reacties

Altijd al willen racen als Captain Slow… :/
Games die gebaseerd zijn op een tv-serie zijn nagenoeg altijd een flop, uitzonderingen daargelaten.
Ohh..cock..
Buffeting…
mobiel natuurlijk, verdien je veel meer mee dan op een console/PC
@lekkaah: En waar baseer je dat op?
@skinnybmw: Gamen is ‘mainstream’ aan het worden omdat het veel toegankelijker is via mobiel; https://www.apparata.nl/nieuws/zo-maakte-activision-blizzard-zo-belachelijk-veel-winst-26763
@lekkaah: Ik snap dat games zoals Candy Crush etc. enorme bakken geld opleveren op mobile devices maar dat zou nooit zo geweest zijn als die alleen op pc/console was uitgebracht. Het is echt game afhankelijk…een game als Fifa of COD op alleen mobile devices uitbrengen zal nooit zo veel geld opleveren vergeleken met het uitbrengen van deze games op pc/console…vandaar mijn vraag over jouw bewering😉
@skinnybmw: ik ga ervan uit dat dit dus zo’n pay 2 win mobile game wordt (net als eigenlijk elke andere game op de telefoon). Zoveel ontwikkelingskosten stoppen in nóg een racespel die die 5 andere grote concurrenten aan moet kunnen, voor een relatief onbekende show ook nog..? Lijkt mij niet plausibel. Je ziet overal om je heen dat al die fabrikanten zich richten op smartphone gaming, en begrijpelijk.
@lekkaah: Deze game misschien wel inderdaad, al denk ik dat ze hem gaan ontwikkelen voor meerdere platformen. Pay 2 Win games leveren heel veel geld op, al betaal ik persoonlijk nooit voor mobile games en toch speel ik Candy Crush, Real Racing 2 en Angry Birds 2 (en ben in alledrie al aardig ver inmiddels). Gelukkig zijn er nog goede, nieuwe games die uitgebracht worden op PC en consoles aangezien de echte die-hard (online)gamers/simmers deze kwalitatief veel hoogstaandere games willen blijven spelen. Daarom is, denk ik, deze industrie nog steeds ontzettend groot en zal de mobile gaming-industrie dit nooit verdrijven o.i.d.
Ben bang dat dit een 2018 versie van A2 racer wordt: content heeft een leuke edge; uitwerking zal op een niveau zijn dat misschien 10 jaar geleden toelaatbaar was.
Ik hoop op meer; als het ook maar even te doen is, wil ik best een avondje of 2 dit soort gein spelen!
@gregorius: A2 racer, over leuke slechte games gesproken! Jammer dat ze niet meer tegen de grote concerns op konden, ik heb me als kind er altijd uitstekend mee vermaakt!
@dutchdriftking: Autobahn Raser heb ik heel wat uurtjes inzitten. Niet mooi, geen beste gameplay, maar wel gewoon lachen.
@dutchdriftking: Dat is puur jeugd-sentiment; A2 racer was echt een enorm saaie en slechte game met lelijke graphics en inferieure performance voor mensen zonder 3D videokaart. In hetzelfde jaar had je Carmageddon, Need for Speed II, Test Drive 4, Ignition, POD, Gran Turismo 1; dat waren de echte benchmarks. Elke review in 1997 boorde A2 racer ook – terecht – de grond in …
@dawwg: Tja, het feit dat je op de zelfde A4 kon rijden als je ouwe heer maakte het spel al geniaal in mijn ogen.
Nja, ik begrijp het ergens wel. Gran Turismo en Forza zijn allebei goede titels met allebei hun sterke en zwakke punten, maar het zijn ook console exclusives. Met een tof Grand Tour DLC pakketje voor Forza Horizon 4 (bijvoorbeeld) sluit je een groot gedeelte van de markt uit. Maar goed, er zijn natuurlijk ook nog andere games. Ik weet niet of het een goed spel is, maar The Crew 2 lijkt me op het oog wel een goede game om mee in zee te gaan. Niet console exclusive, een grote open spelwereld en behoorlijk wat diversiteit aan auto’s, boten en vliegtuigen. Klinkt als een prima toneel voor Grand Tour-achtige challenges.
@Edge: Forza is geen console exclusive meer. Voor Windows 10 kun je het op je pc spelen. Dan werkt het zelfs crossplatform. The Crew 2 is een toffe game maar heeft mij niet overtuigd, vanwege de nog steeds matige map (groot maar niet bijzonder gedetailleerd) en vreemde handling. Daarom blijf ik gewoon Forza jaarlijks pre-orderen, nog maar een maandje wachten ;)
@720s: @edge The crew
moet je gewoon heel anders benaderen. Leuk Horizon, maar na 3 uur heb je de map gezien en de auto’s zijn uiteraard wel peurno. Heb best een leuk groepje op psn met the crew. allemaal volwassen gasten met een autohart en ambitie om 100 k niet te crashen. Als je dan met 8 supercars in een lijntje die map doorkruist is het echt genieten. Zelfs met mn playseat is het echt prima. Spotify aan, dikke j in je kop en gaan.
@fmgarcia: dat had ik met TDU2. Map was groot genoeg om een roadtrip van formaat te doen met vrienden. Hoeveel uur ik daar met vrienden daar heb verknald… legendarische game, terwijl de carriere en het racen (en al was de autolijst vrij compleet, geen Lambo, BMW of Maserati was jammer) vrij ruk was, eindeloos plezier gehad in die game.
ziet er best goed uit voor op newgrounds
Zo erg is de GT toch nog niet uitgemolken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).