Wearables zijn uit, Thinkables zijn de toekomst

Auteur: , Geen reacties
Muse-Thinkable

Links en rechts worden er smartwatches en andere wearables aangekondigd, maar ondertussen zijn techneuten alweer met de eerste Thinkables bezig.

Als jij degene bent die al wekenlang druk maakt over welke wearable je nou aan moet schaffen (de Moto 360, of toch maar wachten op de Apple Watch?), dan is The Muse voor jou gemaakt. Deze hoofdband kijkt naar je hersenactiviteit en helpt je te kalmeren.

Voorkom afleiding
Mediteren kan namelijk verdomd lastig zijn als je constant wordt afgeleid door piepende telefoons, verslavende games op je tablet en inkomende mails op je laptop. Het enige wat The Muse van je vraagt is om even je ogen dicht te doen, terwijl via Bluetooth verbinding wordt gemaakt met je smartphone of tablet.

Muse-headset

Calm
De speciale Calm-app doet vervolgens het overige werk als The Muse verbonden is met je hoofd. Twee sensoren die achter je oren zitten meten de kleine elektrische ladingen die je hersenen afgeven, en kan daardoor meten hoe kalm je bent, zo meldt Mashable, die met de thinkable aan de slag ging.

Door wat simpele vragen te beantwoorden (noem drie stuks fruit op, kies je favoriete muziekinstrument) berekent The Muse de toestand van je hersenen. Daarna volgt een drie minuten durende meditatiesessie, die is afgestemd op je hersenactiviteit op dat moment.

Golven en vogels
Als je rustig bent, hoor je aanspoelende golven op een strand, terwijl je de wind hoort waaien als je weer aan andere dingen begint te denken. Als je helemaal zen bent, zul je vogeltjes horen verschijnen. Hier is waar het spelelement van Calm om de hoek komt kijken.

Na iedere sessie krijg je een overzicht te zien, waarin staat hoe kalm je was en hoe vaak je een vogel tegengekomen bent. Dit is natuurlijk nog maar een simpel voorbeeld van The Muse, maar het is wel een interessante nieuwe manier waarmee tech met jouw lichaam communiceert.

Indiegogo
The Muse begon als een Indiegogo campagne, en is voor $299 dollar te koop via deze link. De Calm-app kun je hier downloaden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).