Welke Nederlanders spelen in deze Netflix serie?

Auteur: , 1 Reactie
Tokyo Trial

Deze week is er voor het eerst een Netflix Original te zien met heel veel Nederlanders.

Het verhaal gaat over 11 geallieerde rechters. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog moeten ze het lot van Japanse oorlogscriminelen bepalen in een gespannen internationale rechtszaak. Dat is in een notendop waar Tokyo Trial om draait. En het is onze kijktip voor deze donkere dagen.

De hoofdrol wordt gespeeld door Marcel Hensema. De acteur, bekend van de films zoals Simon, De Marathon en hitserie Hollands Hoop, speelt de rol van de Nederlandse rechter Bert Röling. Het drama wordt geregisseerd door de Nederlandse filmer Pieter Verhoeff (Nynke). Het scenario is mede geschreven door Kees van Beijnum.

Hadewych Minis en Porgy Franssen hebben bijrollen in deze nieuwe internationale miniserie. Minis speelt in de serie de Duitse pianiste Eta Harich-Schneider, met wie Röling in Japan bevriend raakte; Franssen vertolkt de rol van de Nederlandse topambtenaar die het proces volgde.

De drie Nederlandse acteurs zijn in de serie te zien naast grote internationale sterren zoals Jonathan Hyde (Titanic) en Irrfan Khan (Life of Pi, Slumdog Millonaire).

Dit zijn trouwens de beste avonturenfilms op Netflix.1 reactie

Eerste aflevering deels bekeken, is een lastig onderwerp, maar lijkt toch interessant!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).