Werkende Apple I geveild voor een fortuin

Auteur: , 2 Reacties
Apple

De opbrengst was echter niet goed genoeg voor een record.

Werkende Apple I-computers zijn een absolute zeldzaamheid. Naar verluidt zijn er minder dan 10 Apple 1’s die nog volledig functioneren. Dit, en het feit dat de computer meer dan 40 jaar oud is, maakt het apparaat een kostbaar ding.

Regelmatig vinden er veilingen plaats waar de klassieker van de hand word gedaan. Deze veilingen gaan gepaard met idiote bedragen. Een extreem bedrag wist dit geveilde exemplaar niet te halen. De klassieker leverde 355.000 dollar op. Het is niet duidelijk waarom deze Apple I minder opleverde, maar meer dan drie ton is nog steeds een krankzinnig bedrag. Dit exemplaar werd in 1976 verkocht door Christies in New York.

Het record staat momenteel op 905.000 dollar. Dit leverde een werkende Apple I op tijdens een veiling van Bonhams in 2014 te New York. De laagste bekende opbrengst voor een Apple I was 210.864 dollar tijdens een veiling van Christies in 2010 in Londen. (via Newatlas)2 reacties

Bij het horen van dit nieuws zullen de 190 Apple 1 eigenaren die een jaar of 30 geleden hun computer bij het grof vuil hebben gezet zich opnieuw heel hard voor hun hoofd slaan. Telkens weer.
Best logisch die lagere prijzen.. Rond 2010 was er nog niet echt een hype rond Apple. En rond 2014 WAS er een hype rond apple metde dood van mr jobs maar nu is het weer gewoon een leuk oud hebbe ding.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).