Whoops: Samsung verklapt bestaan Nokia 9

Nokia 10 draaiende penta lens
Duurt lang!

Het voelt alsof we al een eeuwigheid wachten op het eerste échte Nokia-vlaggenschip. De Nokia 8 (Scirocco) deed een redelijke gooi hier naar, maar schiet op enkele aspecten toch tekort om als premium toestel gezien te worden. Vandaar dat we maar even de Lumia 930 en Lumia 950 uit 2015(!) als laatste Nokia-toptoestellen aanhouden.

Sinds die tijd is er echter veel veranderd. Zo is HMD Global nu in het bezit van de Nokia-merknaam. De Nokia 9 zou vorig jaar al de eerste echte topper worden, maar inmiddels is het 2018 en hebben we nog niets officieels erover gehoord. Samsung blijkbaar wel, want op een van haar websites is zelfs te zien welke modellen van de Nokia 9 zullen verschijnen.

In Letland en Estland wordt de Nokia 9 genoemd als toestel wat ingeruild kan worden voor extra korting bij aanschaf van een Samsung-toestel. Volgens de website verschijnt er een Nokia 9 met 64GB en 128GB intern opslaggeheugen, allebei eventueel te verkrijgen in dualsimvariant.

Uiteraard kan hier sprake zijn van een typefout of een gokje van de Zuid-Koreanen, maar we moeten de ‘spionnen’ bij Samsung absoluut niet onderschatten. Daarnaast hebben we de afgelopen week al bericht over een gelekt Nokia-toestel met maar liefst vijf cameralenzen achterop. Zou het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *