Windows 10 flipt bij meer dan 512 geïnstalleerde apps

Auteur: , 10 Reacties
Het startmenu van Windows 10 is nog een beetje buggy

Mocht je van plan zijn honderden apps te installeren, dan doe je er goed aan Windows 10 nog even te laten liggen. Installeer je namelijk meer dan 512 programma's, dan raakt de boel behoorlijk overstuur.

Het startmenu is terug van weggeweest in Windows 10. Je kunt er bijvoorbeeld eenvoudig door je programma’s bladeren of ze opzoeken via de zoekbalk. Microsoft is echter één dingetje vergeten: anno 2015 zou het best eens kunnen dat Windows-gebruikers meer dan 512 applicaties installeren.

Dat heeft behoorlijke gevolgen als je daadwerkelijk zoveel applicaties op je computer hebt staan, want meerdere gebruikers melden dat ze na een herstart alle snelkoppelingen in het startmenu kwijt zijn. Deze blijken vervolgens met geen mogelijkheid meer terug te halen, want ook het terugbrengen van het aantal apps mag niet baten.

Microsoft heeft al laten weten dat een update aanstaande is, dus het zal niet lang meer duren voor je Windows 10 weer veilig kunt gebruiken.10 reacties

Mensen, wees toch eens niet zo naief en denk na …
Installeer een nieuw systeem/OS/update of wat dan ook pas maanden na release !
Het maakt niet uit wat het is, windows, android, IOS, whatever .. Er zijn ALTIJD maar dan ook ALTIJD hickups in het begin waardoor de gebruiker vrijwel altijd hinder ondervind en het gevoel van vooruitgang niet altijd aanwezig is.

Als je Window10 wilt draaien dan draai je nu W7 of Zelfs W8/8.1 en dat draait op dit moment prima. Laat dat ff lekker zo en kijk medio de kerst weer eens verder.
@turbobrick: Als iedereen er zo over nadenkt verschuif je het probleem naar de kerst. Het is juist nodig dat mensen het gaan gebruiken zodat dit soort dingen worden opgelost.
@jeroen92: Nee hoor, er zijnaltijd mensen die altijd direct het nieuwste moeten hebben en die tijd niet kunnen wachten. Dit zorgt tevens voor de grote problemen mbt servers die altijd ontstaan als de halve wereld in dezelfde periode de updates wilt hebben.

We zien dit bij Samsung bijv. die brengen updates uit in een bepaald land en de tijd tussen de andere landen is soms wel weken, dit creeert tijd om de problemen die toch nog aan het licht komen op te lossen en uit te brengen in de andere releases.
@turbobrick: Microsoft heeft al maatregelen getroffen m.b.t. server problemen door mensen een download te laten reserveren. Hierdoor zijn zij er al enigszins op drukte voorbereid.

Wat Samsung doet met hun updates is ook op zich te doen, maar gebruikers voelen zich dan ook achtergesteld. Bijvoorbeeld de Xbox One release waar sommige potentiële gebruikers een jaar op moesten wachten!
Gelukkig heb je vrij weinig aan apps op je windows computer dus zo’n probleem is het niet.
@gerjanm: ?
@piebepost: Me reactie is een beetje onduidelijk zie ik wel. Ik bedoel, dat je niet veel aan die apps hebt.
@gerjanm: Me reactie? Serieus? Dat terzijde gelaten, je tweede reactie is nog minder duidelijk dan je eerste reactie… Hoezo heb je niet veel aan applicaties op een Windows 10 PC?
@autobart: grammar nazi. Ik ken weinig mensen die apps gebruiken op windows, ik gebruik het zelf ook bijna nooit. Meeste ‘apps’ werken beter op de browser. En sorry dat ik niet duidelijk voor je ben.
Wie gaat er in hemelsnaam meer dan 512 apps installeren?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).