Wiper: Verwijder berichten nadat je ze al verzonden hebt

Wiper
Als je ooit wel eens een berichtje gestuurd hebt waar je daarna meteen spijt van kreeg, dan is Wiper een geschenk uit de hemel.

Wiper is een nieuwe, veilige berichtendienst die je niet alleen versleutelde berichten naar elkaar laat sturen, maar je ook de mogelijkheid geeft om deze nadat je ze verstuurd hebt te verwijderen. Volgens de makers is dit verwijderen zo grondig, dat het niet alleen van de telefoon van de verzender en ontvanger gewist wordt, maar ook van de servers van Wiper.

Notificaties
Zodra je besluit een bericht te wissen, krijgt de ander een notificatie dat je iets ‘gewiped’ hebt. Om te zorgen dat pottenkijkers over je schouder niet kunnen zien met je praat, is de naam van de persoon met wie je chat afgeschermd. Het is voor de ontvanger natuurlijk nog steeds mogelijk om snel een screenshot van het scherm te maken, zodat je bericht bewaard blijft. Gelukkig krijg je als dit gebeurt direct een notificatie, zodat je weet dat je recente berichten vastgelegd zijn.

Een andere handige functie (die niets met privacy of drunk texting te maken heeft), is een optie om met een druk op de knop een YouTube-video te versturen, zodat je de app niet hoeft te verlaten om een leuke video te delen.

Gebrek aan privacy
Volgens de oprichters van Wiper is een gebrek aan privacy een van de grootste problemen van dit moment. Als jij hier ook zo over denkt, of als je na een avondje stappen al die beschamende berichten wilt wissen, dan kun je Wiper hier gratis proberen voor Android en hier voor iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *