‘Wiretapping’ is de nieuwste, onzichtbare skimtechniek

Skimmen-zonder-kaartlezer
De skimmende onderwereld zit niet stil wat betreft het bedenken van nieuwe, haast onzichtbare skim-apparaatjes. Vandaag werd er (na lang zoeken) een nieuwe ontdekt.

De tijd van opzetstukjes die over de echte kaartgleuf worden geplaatst zijn we al lang gepasseerd, zoals je ook kunt zien in ons overzicht van de evolutie van skimtechnieken. Een paar maanden geleden werd er een nieuwe kaartlezer ontdekt, die je haast niet kunt zien zitten omdat hij enorm smal is, en gewoon in de kaartgleuf zit.

Gaatje boren
Het nieuwe sluwe apparaatje dat gebruikt wordt om bankgegevens te stelen heeft echter helemaal geen kaartlezer meer nodig. Door een klein gaatje in de voorkant van de machine te boren (boven de kaartlezer), kan er ingeprikt worden op de echte lezer met een kabeltje. Over dit piepkleine gaatje wordt vervolgens een stickertje geplakt zodat het nog minder opvalt.

Wiretapping-Skimtechniek

Op een later moment (’s nachts bijvoorbeeld) komen de dieven terug met een uitleesapparaatje om de kaartlezer leeg te trekken middels het kabeltje met alle gegevens die verzameld zijn.

Vergrootglas mee
Dit ontdekte Brian Krebs, zo schrijft hij op zijn website. Hierboven kun je zien wat de dieven gebruiken om deze zogenaamde ‘wiretapping’ techniek toe te passen. Hoog tijd dus om voortaan met een vergrootglas op zoek te gaan naar stickertjes en gaatjes voordat je geld uit de muur trekt.

Nog geen reacties

  1. Best raar, ik schat dieven niet al te hoog in, maar voor zulke technieken heb je toch enige kennis nodig. En als je zulke kennis hebt, lijkt het me dat je ook gewoon een goedbetaalde baan kan vinden. Of maak ik nu een denkfout?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *