Er worden dit WK minder televisies verkocht

OP=OP!
Een WK is doorgaans hét moment dat televisies de deur uit vliegen bij elektronicazaken. Dit jaar valt de verkoopboost echter tegen, maar daar is een logische reden voor.

Marktonderzoeker GfK laat aan de NOS weten dat er rond dit WK 279.000 televisies worden verkocht in Nederland. Een flinke afname ten opzichte van het WK in Zuid-Afrika vier jaar geleden, toen er bijna 527.000 televisies over de toonbank gingen.

Volgens Gfk komt dat omdat de vervangingsdrang toen groter was. Veel mensen wisselden vier jaar geleden een oude beeldbuis om voor een flatscreen. Flatscreens die vier jaar na dato nog steeds prima hun werk doen, waardoor er geen reden is om een nieuwe te kopen. De televisiemarkt, waar de vervangingsgraad veel lager is dan bij andere elektronica, is simpelweg verzadigd omdat de meeste mensen al een flatscreen hebben. Daar gaat geen gebogen OLED-tv iets aan veranderen.

Plusje in mei

Ondanks het uitblijven van een verkoopexplosie zijn er in mei wel 20% meer tv’s verkocht dan en jaar eerder, toen er geen EK of WK op de buis was. Gfk verwacht dat er over heel 2014 1,1 miljoen tv’s worden verkocht. Daarmee zou de verkoop ongeveer 10 procent lager uitkomen dan vorig jaar.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *