Wordt dit de allerlaatste Nokia-telefoon van Microsoft ooit?

Auteur: , 1 Reactie
De laatste Microsoft Nokia ooit?

De specificaties van deze telefoon liegen er niet om. Een 0,3 megapixel camera en een 2,4 inch QVGA display. Grapje? Nee, hoor dit is de nieuwste telefoon van Microsoft.

De telefoon is uitermate basic en is specifiek gericht op de Indiase markt. De Nokia 216 heeft een dualsim en een standbytijd van een maand. De prijs? Die zal rond 37 dollar liggen. Het toestel draait Series 30 OS met Opera minibrowser.

En denk nou niet er geen markt is voor deze toestellen. Microsoft verkoopt elke maand miljoenen van dergelijk budgetmobieltjes.

In mei werd bekend dat Microsoft stopt met smarthphones.. De Lumia-lijn werd verkocht aan Foxconn.

Verwarrend is trouwens wel dat het oude Nokia zelf ook weer telefoons gaat maken. HMD Global, een nieuw gecreëerd Fins bedrijf, krijgt een licentie op het merk én de intellectuele eigendomsrechten van de legendarische telefoonfabrikant. HMD wordt dan weer geleid door een oud-Nokia topman, dus het nieuwe Nokia is meer Nokia dan alleen een paar letters op een verder niet-gerelateerde smartphone.

Overigens kun je nog steeds Microsoft Lumia smartphone kopen. Bijvoorbeeld deze Lumia 650.. Als je een mooi toestel wil voor een zacht prijsje.1 reactie

Wat is een “smarthphone”?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).