Wow: smartphone camera met 10x (!) optische zoom

Auteur: , Geen reacties
Wow: smartphone camera met 10x (!) optische zoom

Kan de spiegelreflex straks thuisblijven?

Het is soms magisch om te zien hoe ver we zijn gekomen met smartphones. De camera’s zijn op sommige toestellen geweldig, al is er een keerzijde. Wanneer de omgeving weinig (natuurlijk) licht bevat, worden de foto’s of video’s al gauw minder. Op het gebied van zoomen valt er helemaal winst te behalen.

Het Chinese Oppo heeft zich de laatste tijd met dat laatste beziggehouden. Het merk zegt een techniek te hebben gevonden om 10x optische zoom naar smartphones te brengen. Dat is uitzonderlijk en het is dan ook afwachten hoe mooi die ingezoomde foto’s gaan worden. Lang wachten hoeft niet, want Oppo gaat de technologie op het Mobile World Congress in Barcelona officieel presenteren. De beurs op gebied van smartphones en tablets gaat in februari van start.

De meeste high-end smartphones kunnen nu al enkele keren optisch zoomen. Vervolgens neemt de digitale zoom het over. Dit resulteert vaak in lelijke foto’s. Een schokkende hand wil daar zeker niet bij helpen. Het is niet bekend of Oppo alleen de techniek, of daadwerkelijk een smartphone prototype met 10x optische zoom gaat laten zien. (via The Verge)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).