WTF nieuwe HTC 10 kan echt foto’s maken

Auteur: , 13 Reacties

De laatste topmodellen van HTC konden niet echt fotograferen, maar die fout lijkt te zijn hersteld bij de 10.

HTC kwam in de laatste paar modellen steeds met de belofte dat ze een fantastische camera hadden ontwikkeld, maar dat viel toch een beetje tegen als je de telefoon in je handen kreeg. De HTC M7 probeerde het met ultrapixels, maar faalde. De HTC One M8 spande de kroon met een dubbele camera waar je in feite gewoon niks mee in beeld kon krijgen.

En ook de gisteren onthulde nieuwe HTC 10 zou weer een geweldige camera krijgen volgens HTC, en dus geloofde niemand dat dat echt ging gebeuren. Maar wie schetst onze verbazing nu blijkt dat het toch is gelukt. De fotografie-experts van DxOMark hebben hem al getest en zetten de telefoon helemaal bovenaan het lijstje (samen met de Samsung Galaxy S7 Edge), met 88 punten. De experts roemen de autofocus en de beeldstabilisatie die weinig residu achterlaat.

Het is voor HTC te hopen dat ze niet te laat zijn met het apparaat. En wellicht hadden ze ook met de prijs onder de concurrentie moeten duiken, want met deze prijs (€750) wist ook Blackberry zich niet terug in het veld te vechten.13 reacties

In het begin had de M7 ook een prima camera. Punt was dat deze na verloop van tijd afnam en zelfs een roze waas ging produceren. Sterker nog, mijn M7 (huidige telefoon) maakt alleen nog maar roze foto’s. :/
Ik geloof dus nog niet direct in de camera van de HTC 10. Eerst maar eens de reviews afwachten voor de echte foto resultaten.
Htc m8 maakte prima foto’s hoor, alleen die dubbele 3d achtige lens die was een beetje kansloos.
@Gioor: geloof mij, de Samsung S7 maakt echt 1000 keer betere foto’s. Verbazingwekkend goed zelfs, dus dan kunnen we misschien wel wat verwachten van deze htc
@valetparker: Daar heb ik het niet over, ik zeg dat de M8 prima foto’s maakt. misschien niet van het niveau s7, maar zeker ook niet slecht.
@valetparker: er zit een goede 2 jaar tussen die telefoons en zijn dus totaal niet vergelijkbaar.
de camera van de m8 is ook veel beter dan de Samsung galaxy s3 uit 2012
Het rose camera probleem was een aanloop probleem en werd door HTC vlot binnen de garantie verholpen. De M7 was indertijd de eerste en enige camera telefoon die zonder te flitsen onder low Light fatsoenlijke foto’s kon maken. Met mooi weer lukt dat alle apparaten redelijk. Een smartphone die “perfecte foto’s” maakt is mooi meegenomen, maar de hele vakpers en elkaar na miauwende geile gadgetfreaks namen HTC hier onder aanvoering van Samsung op de korrel. Revolutionair waren de smaakvol ontworpen robuuste HTC toestellen. De M7 en M8 werden niet voor niets door de kritische vakpers onderscheiden.
Maar toch de functionaliteit, Sense en het design maken het voor mij eenvoudig om bij HTC te blijven.
Kwa ondersteuning en updates heeft HTC haar zaken goed voor elkaar.
Blij dat HTC blijft knokken om er bovenop te komen. De dit jaar uitkomende Nexus modellen zullen daar naast een succes van de M10 aan moeten gaan bijdragen. De M9 is in onaffe toestand in 2015 geïntroduceerd en betekende bijna de ondergang als ik de resultaten bekijk. Ik ben nog steeds dik tevreden met de HTC M8
Leuk en aardig allemaal maar zelfs de iPad Pro maakt betere foto’s. En dat is een tablet. Ik kwam vandaag toevallig een deal tegen met veel korting voor een iPad Pro, hier staat alles: http://www.savly.nl/apple-ipad-pro-32-gb-zilver-bij-bcc/
@fanageee12: Goede deal …. 32 GB anno 2016 en dat voor een Pro … Daar kan je geen kont mee !
Kijk eens hoe ver je komt met je 4K filmen enzo.
Niet beginnen over cloudstorage want die 5GB van Apple kom je ook niet echt ver mee en kan je nog niet eens 1 backup van je device mee maken.
@turbobrick: 5GB gratis inderdaad. En als je al geen €12 per jaar uit je zak kan halen om wat meer geheugen te kopen dan ben je niet klaar voor zo’n device.

Daarnaast heb ik de Pro nooit vergeleken met een S7? Die foto’s zullen ongetwijfeld (en hopelijk) van hogere kwaliteit zijn ;) We hebben het hier namelijk over een vergelijking tussen een tablet en smartphone.
@fanageee12: Dus als je een apparaat koopt van bijna 1000 euro is het okay om gratis opslag te krijgen waar je in weze niks mee kan ?
En dat terwijl iedereen bij Google 3x zoveel krijgt …..

Ja, er zijn mensen die alles verdedigen.

Maar eh, wat is tegenwoordig het verschil tussen een smartphone dan en een tablet ?

Tegenwoordig kunnen ze ook allebei bellen (De tablet 3/4G versies) en ze zijn wat groter.
Verders NIETS anders, helemaal niets. Zelfs de accuduur in de praktijk ontloopt elkaar niet veel.
Eerst reallife photos zien … Op hun website staat niet 1 vergelijkings foto.
Van de S7 zijn op dit moment zo’n 214264225646 tests en video’s te zien.
@turbobrick: inmiddels staan die foto’s er wel bij
@valetparker: Bedankt … Ja staan erbij en het lijkt erop dat ze idd dit keer een prima camera aan boord hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).