WTF: supermarkt Aldi komt met een streaming-muziekdienst

Auteur: , 2 Reacties
WTF: supermarkt Aldi komt met een streaming-muziekdienst

De supermarkt die u goedkope Wolfgang-telefoons en multivitaminesap per doos aanbiedt stapt even keihard in de muziekbiznis om het Spotify en Apple moeilijk te maken.

Aldi lanceert morgen de muziek streamingdienst Aldi Life. Een all-you-can-listen-abonnement voor 7,99 euro per maand. Twee euro goedkoper dan Spotify, inderdaad. Aldi heeft zelf geen deals met muziekmaatschappijen gesloten, maar plukt uit de muziekpool van Napster. De vroegere illegale downloaddienst die nu alles volgens het boekje doet en 34 miljoen muzieknummers en 4000 internetradiostations aanbiedt (in maximaal 320kbit/s).

WTF: supermarkt Aldi komt met een streaming-muziekdienst

Aldi Life is verder vrij van reclame. In tegenstelling tot Spotify is er overigens geen gratis variant. Uiteraard zal Aldi een scala aan Aldi Life-apps aanbieden, beschikbaar voor Android, OS/iOS, Windows Phone en PC. De app krijgt ook een functie waarmee je muziek kunt herkennen, vergelijkbaar met Shazam.

De dienst wordt vanaf morgen uitgerold in Duitsland. Of en wanneer het naar Nederland komt is nog niet bekend.2 reacties

Alweer 1 …. Kansloos ….
Mooie openingszin ook weer :’)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).