Xbox Music gratis te gebruiken op Xbox One

Auteur: , 2 Reacties
Xbox Music gratis Xbox One

Xbox Music, de muziekdienst van Microsoft, zal op de nieuwe Xbox-console gratis te gebruiken zijn. Tenminste, als je een Xbox Live Gold-lidmaatschap hebt.

Dat maakte Microsoft’s Albert Penello bekend via een reactie op Twitter. Maar het klinkt allemaal wat mooier dan het is. Naast dat je lid moet zijn van Xbox Live Gold, zal er om de 5 nummers een reclame van 15 seconden afgespeeld worden. Maar het is in ieder geval een goede stap van Microsoft: hierdoor wordt de Xbox One nog functioneler als alles-in-een apparaat voor games, TV en entertainment. De catalogus van de muziekdienst bevat momenteel namelijk zo’n 30 miljoen nummers.

Xbox Music is momenteel ook als app beschikbaar op Windows 8.1. Daar hebben gebruikers echter wel de mogelijkheid om tegen betaling een premium-account te nemen, waardoor er geen reclames meer afgespeeld worden. Volgens Penello zou deze functie later ook naar de Xbox One moeten komen. Recent werd ook al bekend dat de apps van Windows 8 te gebruiken zullen zijn op de Xbox One.

Helaas moeten wij Nederlanders nog een aantal maanden wachten voordat we de Xbox One kunnen aanschaffen.2 reacties

hartstikke leuk natuurlijk maare een game console koop je toch om te gamen lijkt me zo en ben dan ook benieuwt wie dat beter gaat doen de ps4 of xb1
Gold is niet gratis, dus deze “service” is ook niet gratis.
Ze hopen hier alleen mee dat de mensen die geen online spellen spelen wel gold gaan nemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).