telefoon abonnementen

Xiaomi staat op de zwarte lijst van Trump

Xiaomi staat op de zwarte lijst van Trump

In de Verenigde Staten heeft Xiaomi het aan de stok gekregen met de Amerikaanse regering, het merk staat nu op een zwarte lijst.

Nog een paar dagen en dan is Donald Trump president af. In die resterende dagen probeert zijn regering er nog een aantal dingen door te krijgen. Zo heeft Trump het Chinese merk Xiaomi toegevoegd aan de zwarte lijst.

Xiaomi en de zwarte lijst

Deze lijst bestaat uit bedrijven die volgens Amerika mogelijke banden hebben met het Chinese leger. Naast Xiaomi staan er nog acht andere bedrijven op de lijst. De Verenigde Staten is bang voor spionage vanuit China en probeert zo Chinese bedrijven de mond te snoeren. Dat is ze met een merk als Huawei gelukt.

Deze maatregel heeft tot gevolg dat Amerikaanse bedrijven gesommeerd worden afstand te nemen van zakelijke handelingen met Xiaomi. Ook Amerikaanse investeerders moeten scheiden van het merk.

Xiaomi ontkent banden te hebben met het Chinese leger. Het is afwachten hoe Joe Biden, de nieuwe president van de VS, omgaat met deze zwarte lijst en andere anti-China maatregelen van Donald Trump. Xiaomi behoort tot één van de grootste smartphone merken ter wereld. De laatste jaren is het merk bezig met een grote opmars. Ook in Nederland krijgt het merk een steeds bekendere naam.

Het Bedrijf heeft altijd in navolging van de wetgeving gehandeld en opereert in overeenstemming met relevante wetgeving en voorschriften van de rechtsgebieden waarbinnen het Bedrijf zaken doet. Het Bedrijf herhaalt nogmaals dat het producten en services levert voor gebruik door burgers en commerciële partijen. Het Bedrijf bevestigt dat het niet in het bezit is van, noch onder controle staat van, noch gelieerd is aan het Chinese leger en zeker geen ‘Communistisch Chinees Militair Bedrijf’ is volgens de definitie opgenomen in de NDAA. Het Bedrijf zal gepaste maatregelen nemen om de belangen van het Bedrijf zelf en zijn aandeelhouders te beschermen.

Het Bedrijf bestudeert momenteel de potentiële gevolgen van het besluit om een volledig beeld te ontwikkelen van de impact dat het op de Groep als geheel zal hebben. Het Bedrijf zal aanvullende mededelingen doen als en wanneer dit nodig blijk

Shou Zi Shew (Partner, VP & President bij Xiaomi)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *