Zeldzame Pokémon kaart verkocht voor 800.000 euro

Zeldzame Pokémon kaart verkocht voor 800.000 euro

Pokémon kaarten

De waarde van Pokémon kaarten neemt nog steeds toe. Deze Pokémon kaart leverde meer dan 800.000 euro op. Bizar!

Vroeger op school ruilde je de Pokémon kaarten als een onschuldig kind. Ook ongetwijfeld een zeldzame kaart. Geen idee hebbende dat het 20 jaar meer dan een half miljoen euro waard zou zijn. Toch is het zo. De handel in Pokémon is gigantisch heet. De kaarten worden voor bizarre bedragen van de hand gedaan.

Recent werd er in Australië een Pikachu-kaart uit 1998 verkocht. Het leverde 1,2 miljoen Australische dollar op. Omgerekend meer dan 800.000 euro. Afgelopen jaar werd er nog een vergelijkbare kaart verkocht voor zo’n 300.000 euro. Het laat zien dat de waarde nog altijd stijgende is van deze zeldzame kaarten. De koper zal het ook vast zien als een investering. In de hoop om over een tijdje de kaart weer te verkopen voor nog meer geld.

De Pikachu-kaart was in een uitmuntende conditie. Van dit type is bekend dat er nog maar 40 in omloop zijn. De kaart werd verkocht aan de hand van een veiling. Er bleek enorme interesse en diverse betrokkenen boden flink tegen elkaar op, met het uiteindelijke enorme bedrag als resultaat. De Pokémon kaarten gekte is verre van voorbij! (via Gizmodo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *