Zijn dit de zelfrijdende auto’s van de toekomst?

Auteur: , 1 Reactie
Auto-van-de-toekomst

Voorlopig rijden onze auto's nog niet zelfstandig naar ons werk toe, maar deze conceptafbeeldingen geven wel een interessant idee hoe dat eruit moet gaan zien.

Designbedrijf IDEO zette deze conceptafbeeldingen in elkaar, die een beeld schetsen hoe we in de toekomst ons op de weg begeven. Zij denken dat er in de toekomst drie verschillende soorten voertuigen op het asfalt te vinden zijn. De eerste versie ziet er nog het meest uit als de auto’s die we kennen, alleen aangepast met techniek zodat je zelf kunt kiezen wanneer je het stuur uit handen neemt, zoals je hieronder kunt zien.

Concept-auto

Pakketbezorger 2.0
Daarnaast ontwierp IDEO de zelf rijdende bezorgingstrucs, die zoals de naam al doet vermoeden, de stad rondrijden om pakketjes af te geven. Het wagentje stopt bij je voordeur, waarna jij op je smartphone een berichtje krijgt. Bij de wagen aangekomen doe je een scan, zodat het juiste pakket uit de laadklep komt gerold.

Pakketbezorger

Kantoor op wieltjes
De meest futuristisch ogende ontwerpen zijn echter de ‘office on wheels’, die we volgens IDEO pas het laatst tegen zullen komen in ons straatbeeld. Deze volledig zelfstandige auto’s hebben geen traditionele auto-onderdelen meer nodig, en zijn dus heel letterlijk een kantoor op wieltjes, inclusief een tafeltje en stoelen om aan te werken. Zie jij jezelf er al in zitten? Op de website van IDEO kun je een uitgebreid kijkje nemen naar de drie modellen.

Concept-auto1 reactie

Pfffff als dit echt zover komt pak ik de fiets wel weer.
Damn wat een armoede.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).