Zijn je digitale munten veilig als je exchange failliet gaat?

Zijn je digitale munten veilig als je exchange failliet gaat?

Zijn je digitale munten veilig als je exchange failliet gaat?

Door de crypto-crash hebben de handelsplatformen het ook zwaar, de vraag die we dan ook stellen is of je digitale munten veilig zijn als je exchange failliet gaat.

Veel mensen zijn de afgelopen tijd geld kwijtgeraakt met de neerwaartse markten. Dit heeft ook invloed op de platformen waar jij je geld hebt staan. Zij kunnen ook in de financiële problemen komen. Bezitters van digitale munten maken zich zorgen over wat er dan kan gebeuren met hun crypto’s.

Digitale munten veilig

Op Twitter is hierover, niet verrassend, een hele discussie ontstaan. Coinbase is een van grootste handelsplatformen en zij hebben net slechte resultaten laten zien. Of in andere woorden: ze hebben veel verlies geleden. De laatste kwartaalcijfers laten een verlies zien van 400 miljoen dollar. Aangezien het een beursgenoteerd bedrijf is, heeft dit ook invloed op de koers.

Een Twitteraar kwam daarnaast een opmerkelijke passage tegen in de voorwaarden van Coinbase. Twitteraar WizardofAus heeft een bepaling gevonden, waarin staat dat de tegoeden van klanten in het geval van een faillissement in handen van de curator kunnen vallen. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling, helemaal niet bij digitale munten die veilig moeten zijn op de blockchain. Hij zegt ook in zijn tweet dat bijvoorbeeld je Bitcoins nooit helemaal veilig zijn bij een beurs.

https://twitter.com/BTCSchellingPt/status/1524196416486182912

Commotie

Coinbase wist niet hoe snel ze moesten antwoorden om de gemoederen weer een beetje tot bedaren te krijgen. CEO Brian Armstrong reageerde al snel: “Jullie tegoeden zijn veilig bij Coinbase, zoals ze dat altijd geweest zijn”. Armstrong legt uit dat de tegoeden van klanten in de meeste gevallen veilig zijn, zelfs in het geval van een faillissement. Maar het woordje ‘meeste’, dat doet de wenkbrauwen van veel crypto-eigenaren fronsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *