Zo betaalden we in Nederland tijdens Black Friday

Auteur: , Geen reacties
Zo betaalden we in Nederland tijdens Black Friday

Er vonden de nodige transacties plaats.

Je moest eigenlijk met een vergrootglas door de winkels en de webshops zwerven afgelopen vrijdag, want Black Friday stelt in Nederland weinig voor in vergelijking met de Verenigde Staten. Waar je in de VS kortingen van zeventig, tachtig en soms wel negentig procent heel normaal zijn op Black Friday, mag je in Nederland blij zijn met 20 procent korting óp de adviesprijs welteverstaan.

Desalniettemin waren er enkele aardige aanbiedingen voor ons techliefhebbers. Uit de eerste cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat vooral iDEAL en de pin populaire betalingsmiddelen waren afgelopen vrijdag. Daarnaast vonden een groot deel van de transacties online plaats.

De massale adoptie van Black Friday naar Nederland was merkbaar. Er waren flink meer pinbetalingen in vergelijking met dezelfde dag, vorig jaar. Veel meer bedrijven doen mee aan deze zelfverzonnen feestdag.

Er vonden 19 miljoen betalingen met de pinpas plaats. Dat is 21 procent meer in vergelijking met Black Friday 2017. De pinbetalingen leverde 475 miljoen euro aan omzet op. 12 procent meer in vergelijking met vorig jaar. Via iDEAL vonden 3,5 miljoen betalingen plaats. Dat is ongeveer de helft meer in vergelijking met vorig jaar. Deze betalingen waren goed voor een omzet van 275,5 miljoen euro. Vorig jaar was dat 207 miljoen euro.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).