Zo blijft IS online anoniem

Auteur: , 1 Reactie
IS

In een nieuw onderzoeksrapport staat te lezen dat IS steeds slimmer wordt in het gebruik van allerlei privacy-verhogende tools. Dit is hoe ze te werk gaan.

Het rapport van Flashpoint kun je hier lezen. Op jihadistische internetforums gaat de discussie voor een belangrijk deel over het gebruik van VPN, het updaten van software, proxy-diensten en andere software.

De jihadisten zouden vooral Opera- en Tor-browsers gebruiken (hoewel Tor tegenwoordig wordt gemonitord door de NSA). Daarnaast gebruiken ze onder meer de volgende software: Hushmail (voor het sturen van versleutelde mails), CyberGhost VPN, Locker (delete bestanden op telefoon na meerdere keren verkeerd invoeren wachtwoord), FAKE GPS (ook populair onder Pokémon Go-spelers). Telegram (dit zou de populairse berichtendienst onder jihadisten zijn), en verschillende apps waarmee radio-stations kunnen worden bereikt, die door mensen binnen IS zelf zijn opgezet.

Het toont maar weer eens aan dat alle software die de privacy en veiligheid van de gebruiker zou moeten dienen ook door kwaadwillenden kan worden gebruikt. De discussie over privacy versus veiligheid gaat voorlopig nog wel even door.1 reactie

Honeypots. Deze moet je dus niet gebruiken. Ze zijn Telegram vergeten, ook zo’n honetpot die sterk gepromoot wordt door de veiligheidsdiensten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).