Zo gaat Google Maps je uit de ellende helpen

Auteur: , 9 Reacties
Zo gaat Google Maps je uit de ellende helpen

Nog veiliger onderweg met hulp van Google Maps.

Hier in Nederland kennen we een relatief rustig klimaat. Het kan af en toe spoken, zoals deze week met lokaal heftig onweer en stormachtige windsnelheden, maar over het algemeen hebben we veel geluk. Dit is elders in de wereld wel anders.

In de Verenigde Staten bijvoorbeeld. In sommige staten komen vrijwel jaarlijks tornado’s voor. Lokale overheden waarschuwen bewoners en over radio/televisie worden ook waarschuwingen afgegeven. Wat als je niet uit de buurt komt, toevallig in die omgeving bent en lekker naar je Spotify-playlist zit te luisteren? Google gaat je helpen.

Maps krijgt een uitgebreidere SOS alert-functie. Voorheen waarschuwde de dienst je al als je bijvoorbeeld in een gevaarlijk gebied gaat komen, maar nu calculeert het systeem ook meteen een nieuwe route voor je. Zo kom je niet in een (mogelijk) crisisgebied terecht dat door de autoriteiten als gevaarlijk is omschreven.

Op de kaart van Maps worden waarschuwingen weergeven over mogelijke aardbevingen, vloedgolven en orkaanpatronen. Allemaal zaken waar we in Nederland zelden of niet mee te maken hebben. Toch is het fijn dat je Maps naar hartelust, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, op deze manier kunt gebruiken.9 reacties

“In de Verenigde Staten bijvoorbeeld. In sommige staten komen vrijwel jaarlijks tornado’s voor.”
Dit kan je toch beter beschrijven als: In sommige staten komen elk jaar meerdere tornado’s voor. Denk niet dat er een jaar is waar een staat in ‘tornado alley’ geen tornado’s heeft.
@r525: sterker nog: er is geen plek op de wereld waar zoveel tornado’s voorkomen als in Nederland. We hebben er zelfs een eigen woord voor: windhoos.
@lekbak: serieus waar? Nooit geweten….
Ook in bepaalde buurten van Rotjeknor beschikbaar?
Aardbevingen niet of nauwelijks in Nederland?
@baklava: dat gekeutel met 3,x op de schaal van richter in Groningen wil je toch geen aardbeving noemen hè?
@baklava: wil je dat Google Maps je nooit door Groningen leidt?🤣🤣
@alassad: Ik wil sowieso niet in Groningen zijn.
@alassad: Als het even kan… ;P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).