Zo gaat Youtube het delen van video’s ‘makkelijker’ maken

Auteur: , Geen reacties
YouTube

En tegelijkertijd proberen ze je langer vast te houden binnen de app.

Je herkent het vast wel: je zit een leuke video te bekijken die je gewoon mo├ęt delen met je vrienden. Meestal kopieer je de link en plak je deze in een Whatsappje. Een tikkeltje omslachtig en dus gaat YouTube dit vergemakkelijken.

De videodienst test namelijk een nieuwe feature. Een ingebouwde berichtenfunctie moet het mogelijk maken om binnen de YouTube app een video te delen met je vrienden. Je kunt via de app een uitnodiging versturen naar een vriend om vervolgens een conversatie te beginnen. In mijn ogen is dit plan echter omslachtig. Je begint namelijk in een andere app (in dit geval YouTube) een nieuw conversatie, terwijl het delen van een linkje via een applicatie als Whatsapp mogelijk nog steeds sneller is.

De feature is dan ook meer een marketingzet van YouTube. Door je binnen de app ‘vast te houden’ ben je sneller geneigd een nieuwe video te kijken. Mensen die video’s delen via een berichtendienst als Facebook Messenger of Whatsapp praten over het onderwerp binnen deze apps en binnen no-time gaat de discussie ergens anders over. Hierdoor ben je dus niet van plan om terug te keren naar de YouTube app. De berichtendienst binnen YouTube lijkt een beetje op de Hangouts-app. De feature wordt nu gebruikt door enkele testers. Het is nog niet bekend wanneer YouTube de berichtenfunctie publiekelijk gaat uitrollen. (via Wired)

YouTubeEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).