Zo kan Netflix mobiele content meeslepender maken

Nog intenser
Een trilfunctie zou de hele manier van mobile Neflixen kunnen omgooien.

Netflix speelt altijd met gekke nieuwe features die al dan niet naar de uiteindelijk apps worden overgeheveld. De streamingdienst heeft er zelfs een dag aan gewijd om zo veel mogelijk van dit soort features te ontwikkelen. Daar rolde dit jaar onder andere een zeer meeslepende functie voor mobiele gebruikers uit.

Medewerkers doen jaarlijks met een heuse hackathon mee en komen zo met allerlei gekke ideeën. Zo ook de jongens en meiden achter het zogenoemde Project Rumlbe Pak.

Laten we wel wezen, totdat Netflix op je smart koelkast of smartwatch beschikbaar is, is je smartphone verreweg het minst optimale scherm om series op te bingen. Dat heeft niet alleen te maken met de grootte van het scherm, maar ook met de manier waarop de content je bereikt.

Door je telefoon zeer gericht te laten trillen moet het epische momenten uit bijvoorbeeld La Casa de Papel (check hier de nieuwste trailer) nog dikker maken.

[gv data=”_GcsNesbLBM”][/gv]

Haptische feedback, zoals dat met een mooi woord heet, kan zoiets als een explosie, geweerschot of autocrash net een stukje impactvoller laten voelen, letterlijk.

Vooralsnog lijkt het er niet op dat Netflix de functie daadwerkelijk gaat uitrollen, niet allerminst omdat het een heel proces is om je smartphone op de juiste momenten te laten trillen.

Voor de ‘hack’ werd de technologie van Immersion Corporation (expert op het gebied van haptische feedback) gebruikt. De content (Voltron in de video) werd daarbij gesynchroniseerd met de haptische feedback. Dat is kortom een stukje ingewikkelder dan deze extra pagina toevoegen.

Lees ook: Reclame op Netflix voor een goedkoper abonnement?

Foto @QuoteCatalog (CC BY 2.0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *