Zo kan WhatsApp helpen bij autopech

Auteur: , Geen reacties
Bam

De inzet van sociale media zoals WhatsApp maakt het verlenen van hulp efficiënter en effectiever.

WhatsApp is namelijk succesvol ingezet als nieuwe ‘hulplijn’ door SOS International. SOS-International is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Landelijk Centraal Meldpunt (LCM), het LCM behandelt alle meldingen van incidenten met personenvoertuigen op de Nederlandse hoofdwegen. Onder de klanten van SOS-International vallen oa Ditzo, Rabobank, Menzis, ING, Klaverblad en vele andere verzekeraars. Men werkt vanuit Amsterdam en heeft zo’n 200 medewerkers in dienst.

Uit een proefperiode met de nieuwe mogelijkheden bleek door bijvoorbeeld een foto te app’en van rode dashboardlampjes, een kapotte bumper of stormschade, de hulpverleners van SOS International beter en sneller te kunnen beslissen wat voor hulp er geboden moet worden. Door ook een locatie te app’en weet men tot op de meter nauwkeurig waar hulp nodig is.

Klanten vinden het prettig om te kunnen communiceren via WhatsApp en reageren positief en enthousiast op de nieuwe mogelijkheid. De eenvoud en het gemak worden dan het meest genoemd. De eerste resultaten van de proef zijn voor SOS-International in ieder geval voldoende reden om de proef de komende periode verder uit te breiden. Zo wordt deze service vanaf de komende vakantie ook beschikbaar in het buitenland. Daarmee kunnen nog meer klanten de voordelen ervaren als zij zich in een vervelende situatie bevinden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).