Zo luister je offline naar Spotify

Auteur: , 1 Reactie
Spotify

De populairste reden om een premium-abonnement te nemen op Spotify is ongetwijfeld om van de reclameblokken te worden verlost, maar offline luisteren is een goede tweede.

Als je elke dag muziek luistert via een streamingdienst, dan is de investering van een tientje per maand het meer dan waard. Niet meer elke drie nummers die zeurstem die maar blijft mekkeren over dochter Amy die hiphop wil luisteren of playlists met zomerhits waar je niet de minste interesse in hebt. Mobiel is het dan weer fijn om te kunnen luisteren zoals je dat op je PC gewend bent: zonder shuffle-modus met een beperkt aantal toegestane skips per uur. Offline luisteren heeft echter nog een extra voordeel: je databundel gaat er niet aan.

Offline op desktop

Spotify Desktop

Het eerste dat je moet doen is de nummers die je offline beschikbaar wilt maken toevoegen aan je bibliotheek, of aan een playlist. Dit doe je door er met de rechtermuisknop op te klikken en de optie te kiezen, of door de drie puntjes naast het nummer aan te klikken.

Vervolgens is alles dat je hoeft te doen naar je bibliotheek of playlist te gaan en het knopje Available Offline op groen te zetten. Om Spotify zelf op offline-modus te krijgen klik je linksboven op file/bestand en vervolgens op Offline Mode/Modus.

Android en iOS

Spotify mobiel

Onder de tracks die je op de app aanklikt zie je een download-optie staan, met een schuifje ernaast (Zonder Premium-abonnement zul je deze niet kunnen gebruiken). Doe dit bij voorkeur wanneer je verbonden bent met Wifi, vanwege je databundel. Via Settings/Instellingen (tandwiel, linkerkant) zet je de offline-modus aan. Helaas ben je wel gebonden aan de opslagruimte van je toestel, dus hou daar rekening mee.1 reactie

Vrouwlief is online en ik gebruik offline. Kunnen we toch met 1 account samen luisteren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).