Zo maak je Bluetooth-speakers van oude tennisballen

Auteur: , Geen reacties
hearO

Je hond zal zich voortaan op een andere manier moeten vermaken.

Wist je dat er alleen al voor Wimbledon elk jaar 55.000 tennisballen worden geproduceerd? Wij ook niet, maar nu wel. Voor alle Grand Slams samen zijn het er zelfs 230.000 en de wereldwijde productie ligt op 300 miljoen. Astronomische aantallen, en pure verspilling om ze allemaal weg te gooien als de veerkracht er uit is.

Een Bluetooth-speaker is wellicht niet de meest voor de hand liggende reïncarnatie voor een tennisbal. Toch denkt hearO dit mogelijk te kunnen maken. Hun originele Kickstarter-project heeft inmiddels een kleine 6000 pond opgehaald.

Het lijkt een redelijk simpel ding, maar over het ontwerp is goed nagedacht. De buitenkant van de speaker heeft de vorm van een zogenaamd Fibonacci-spiralenpatroon, wat voor optimaal geluid zou zorgen. Met een enkele knop kan de speaker worden aan- en uitgezet, plus de Bluetooth-koppeling met een mediaspeler tot stand worden gebracht. En dan is er nog de mogelijkheid hem draadloos op te laden, via een speciaal magnetisch schoteltje waar je de hearO op kunt leggen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).