Zo neemt Netflix afscheid van Apple iTunes

Netflix
Netflix heeft waarschijnlijk geen zin meer om een deel van de inkomsten af te staan aan Apple, die zelf ook bezig is met het ontwikkelen van een streamingdienst.

Een overeenkomst. Daar staan meestal zaken in opgesteld die voor beide partijen positief zijn. Dat is bij Netflix en Apple en niet anders. Jarenlang is het mogelijk om een nieuw Netflix-abonnement te kopen via iTunes. Daar gaat verandering in komen.

Netflix gaat stoppen met het aanbieden van abonnementen via iTunes, zo weet VentureBeat. Bestaande abonnees die iTunes gebruiken voor het hebben van Netflix zullen niets voelen van de maatregel. De lopende abonnees zullen gewoon doorgaan.

Het is via de site van Netflix mogelijk om een abonnement te kopen, maar een in-app functie is er nog niet. Vandaar dat iTunes een uitkomst is. Netflix moet echter 15 tot 30 procent van de inkomsten via iTunes afstaan aan Apple en dat kunnen uiteindelijk flinke bedragen zijn. Door zelf iets te ontwikkelen kan Netflix een hoop geld besparen.

Het is niet de eerste keer dat Netflix een dergelijke maatregel neemt. Het bedrijf trok eerder dit jaar de stekker uit het aanbieden van abonnementen via Google’s Play Store op Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *