Zo stop je die irritante update-meldingen op een Mac

Zo stop je die irritante update-meldingen op een Mac
De oplossing is eigenlijk heel simpel.

Om Windows worden zo nu en dan grapjes gemaakt over het feit dat het besturingssysteem vele updates kent. Als Windows-gebruiker moet je dan ook elke keer weer die meldingen doorstaan dat er een nieuwe update is. Wel, Apple kan er ook wat van. Het techbedrijf probeert sinds de release van High Sierra deze update door je strot te duwen. Maar wat als je niet wil updaten? Dan geeft Apple minstens elke week een notificatie in beeld. Die moet je als gebruiker wegklikken. Tijdrovend, maar bovenal heel vervelend.

Een editor bij The Verge komt eindelijk met het verlossende woord om voor eens en altijd af te rekenen met die irritante update-meldingen. Ga simpelweg naar de App Store, klik met de rechtermuisknop op de update en vervolgens komt er een magisch balkje met ‘Hide update’ in beeld. Klik hierop en je bent verlost.

De oplossing is relatief eenvoudig, maar veel gebruikers kenden dit trucje nog niet. Nu nog wachten op een knop om definitief af te rekenen met updates in iOS. Want sommigen zijn meer dan tevreden met iOS 10 en hoeven geen iOS 11, dat tal van problemen kent.

7 reacties

  1. Dit is echt het domste artikel ooit wat ik net gelezen hebt. Het aller aller belangrijkste is altijd dat je je apparatuur voorziet van de laatste updates ivm beveiligingen en dergelijke. En jullie bevelen even aan om dat mooi even niet te doen. Dommer kan echt echt niet! Ik ga niet zeggen dat iOS 11 beter is dan tien, maar je moet wel onder een steen leven om niet te begrijpen dat het qua beveiligingen altijd beter is om mee te gaan met de laatste versie… treurig wordt ik hier van…

    • @meshell: de reacties op het The Verge-artikel laten zien dat er genoeg mensen zijn die er anders over denken en een dergelijke how-to wél kunnen waarderen. Bovendien komen belangrijke beveiligingsupdates ook naar oudere versies van een OS (macOS Sierra 10.12.6). Pas na een X aantal jaar stopt de ondersteuning en moet je inderdaad overstappen om bij te blijven met de laatste beveiligingsupdates, maar dat is nu nog zeker niet het geval.

    • @meshell: Zoals ook in het artikel vermeld staat, zit in 11 nu nog een hoop bugs. Voor diegene die een mac gebruiken voor werk in het niet wenselijk om met een systeem te werken die nog niet 100% functioneert. Dus vandaar het logische uitstellen.
      Prima artikel, ik heb er ook last van en nu eindelijk een simpele handeling om die melding weg te krijgen. thanks!

    • @meshell: ik gebruik nooit de laatste versie, totdat absoluut zeker is dat er geen andere grote bugs in zitten (en de versie al een paar weken/maanden op de markt is). Er zijn wel meer mensen die dat doen en ik kan het je aanbevelen.

    • @ffw88: je moet tegenwoordig werkeloos zijn om alle updates bij te houden op IOS ….
      Beveiligings updates zijn een must maar de bugfixes rijsen de pan uit omdat er gewoon slecht gecode wordt de laatste tijd en dat vertaald zich In een matig OS en blijf je als gebruiker bezig.
      Om maar te zwijgen van tientallen updates voor de apps iedere week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *