Zo voeg je extra knoppen aan je smartphone toe


Fysieke knoppen op telefoons zijn in een rap tempo aan het verdwijnen. Alles gaat on-screen. Mocht je toch behoefte hebben aan een aantal indrukmogelijkheden, dan biedt dit hoesje uitkomst.

Het Londense Cliq Cases toog naar Kickstarter om daar de Cliq te promoten. Een hoesje met in de achterkant een drietal knoppen. Via NFC wordt verbinding gelegd met je telefoon, en met de Cliq app kun je instellen welke acties de knoppen moeten uitvoeren. Dan kan uiteenlopen van het bedienen van de frontcamera om razendsnel een selfie te maken, even de flashlight aanzetten of om direct een app naar keuze te openen. Je kunt er ook bepaalde functies van je telefoon mee in- of uitschakelen, om bijvoorbeeld stroom te besparen.

Het hoesje, dat ondanks de knoppen niet veel dikker lijkt dan de concurrentie, komt voorlopig alleen beschikbaar voor de Galaxy S4, S5, Note 3, Moto X, Nexus 5 en de LG G2. De Early Bird-prijzen voor het hoesje beginnen op Kickstarter bij $20. Niet duur, voor een hoesje dat geen stroom nodig heeft maar wel extra functionaliteiten biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *