Zo voorkomt MacBook Pro 2018 onbruikbare toetsen

Auteur: , 6 Reacties
Apple MacBook Pro toetsenbord

Na diverse ruzies en aanklachten pakt Apple het toch maar anders aan.

Het toetsenbord van de laatste MacBook Pro was niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het nieuwe vlindermechanisme zorgde ervoor dat toetsen onbruikbaar werden wanneer er aan de onderkant zich vuil opstapelde. Hoewel Apple meldt dat het toetsenbord van de MacBook Pro 2018 enkel stiller is gemaakt, weten we na de teardown van iFixit wel beter.

De MacBook Pro 2018 maakt wederom gebruik van het vlindermechanisme. Naast dat het toetsenbord stiller is geworden, wordt nu ook voorkomen dat vuil zich kan nestelen onder de toetsen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciaal membraan dat onder elke toets geplaatst is.

Ook iFixit is van mening dat het toetsenbord stiller maken absoluut niet de hoofdreden was om het membraan te plaatsen. Problemen met niet werkende toetsenborden behoren volgens Apple niet tot de meest gehoorde klachten over de MacBook Pro. Toevallig, want het opende wel een reparatieprogramma voor deze toetsenborden.

Het is niet onwaarschijnlijk dat Apple niet durft toe te geven dat het membraan is gemaakt voor het bestrijden van vuil, aangezien het nu in enkele rechtszaken zit verwikkeld over het fragiele vlindermechanisme. Toegeven dat Apple op de hoogte was van het waardeloze toetsenbordmechanisme is natuurlijk niet ‘des Apple’s’.6 reacties

99,9 procent heeft gewoon een prima werkend toetsenbord. Een toetsenbord dat fijner, sneller en directer is dan het oude toetsenbord of datgene wat de concurrentie aanbiedt. Zeker als je enorme lappen tekst moet schrijven is het nieuwe toetsenbord een verademing ten opzichte van die oude sponzige toetsenborden. Eerlijk is eerlijk, het toetsenbord van de Surface Laptop van Microsoft komt in de buurt.

De issues met de toetsenborden waren vooral voorkomend bij de eerste generatie. Heb je er last van? Ga naar de Apple Store en je krijgt een nieuwe topcase met het 2017 toetsenbord. Die hebben ook al die extra rubberen laag eronder.

Als je lekker op het toetsenbord ramt, maakt het enorm veel lawaai. Dus het stiller maken is wel degelijk een punt geweest. Als je 5 pagina’s aan je scriptie gaat werken in een bibliotheek zal niet iedereen blij met je zijn ;-).
@willeme: Ik denk niet dat ze voor 0,01% een reparatieprogramma gaat opzetten..
@ffw88: Tuurlijk wel. Mensen met klachten schreeuwen 10 keer harder. En 0,01 is nog steeds een enorm aantal laptops die gefixt moeten worden.
@willeme: Mensen met klachten schreeuwen 10x harder? Ik denk dat de fanboys, die namens Apple alles ontkennen, nog harder schreeuwen.
@ffw88: Verrek, helemaal vergeten dat dit natuurlijk een volkomen nutteloze discussie ging worden :-D

Ja, mensen verspreiden slecht nieuws zo’n 10 keer meer dan goed nieuws.

Er zijn problemen met de toetsenborden. Problemen worden opgelost. Je kan ook zeuren om het zeuren, natuurlijk. Zelfde als bij auto’s, daarbij zijn er ook punten die later even opgelost moeten worden. Heeft niets met ‘fanboys’ te maken. Dat vind ik persoonlijk altijd een beetje een triest argument, betekent dat de goede redenen een beetje op zijn.
@willeme: het zijn wel vaak die niet-apple fanbois die de mist in gaan met de argumenten.
Oh oeps!
Ga ik zelf ook al :-O

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).