Zo zet je je Newsfeed van Facebook naar je eigen hand

Zo zet je de newsfeed van FB naar je hand
Zie je ook alleen maar irritante posts op je tijdlijn? Met deze handige tips zet je de Newsfeed van Facebook naar je eigen hand.

1 Laat Facebook weten wie je echte vrienden zijn
Soms wil je statusupdates van collega’s minder vaak zien en meer zien van je vrienden. Dat kan nu met deze simpele instellingen. Ga naar je tijdlijn en druk op het tandwielicoontje naast ‘Nieuwsoverzicht’. Je komt dan bij ‘Voorkeuren bewerken van je tijdlijn’. Daar kun je je voorkeuren instellen over wie je als eerste op je tijdlijn wil zien en wie je eigenlijk niet meer wil zien. Deze instellingen zijn privé.

2 Maak je eigen tijdlijn
Je maakt lijsten met vrienden, bijvoorbeeld collega’s of familie of alleen je allerbeste vrienden. Elke lijst wordt dan een tijdlijn met alleen de mensen uit de lijst. De lijsten die je hebt gemaakt kun je terugvinden onder het kopje vrienden in de linker menu op je tijdlijn. Hier begin je ook met het instellen van deze lijsten door op ‘Vrienden’ te klikken. Je komt dan bij een menu waar je kunt klikken op ‘Lijst maken’. Geef de lijst een naam en voeg wat vrienden toe en je bent klaar voor je nieuwe tijdlijn(en).

3 Maak je tijdlijn recent in plaats van topverslagen
Ben je ook zat dat je alleen updates van twee dagen geleden ziet? Dat kun je veranderen door op je tijdlijn naar het deel ‘Favorieten’ te gaan en hierbij op het dropdownmenu naast Nieuwsoverzicht te klikken. Kies voor ‘Meest recent’ en de tijdlijn veranderd in een oase met recente updates. Teruggaan is makkelijk: Druk op door ‘Topverslagen’ in hetzelfde menuutje.

4 Verberg saaie statusupdates en posts
Tijd voor de interessante statusupdates! Ga naar een saaie statusupdate op je tijdlijn en druk op het drop down menu aan de rechterkant van de update. Kies ‘Bericht verbergen’ om voortaan minder van deze updates te zien. Kies voor ‘Naam van je vriend niet meer volgen’ zodat je geen enkele posts meer van ze ziet, maar nog steeds bevriend met ze kunt blijven. Je kunt er ook voor kiezen om de bron van de post niet meer te zien, druk hiervoor op de laatste optie in het menu.

5 Like, reageer en deel
Je likes, reacties en deelacties hebben niet alleen effect op de notificaties van je vrienden, maar ook op het algoritme van Facebook. Natuurlijk zegt Facebook niet precies hoe het algoritme werkt, maar Facebook zegt wel dat de connecties en activiteiten van je op Facebook er effect op hebben.

6 Zie alleen de advertenties die jij wil zien!
Advertenties zal je op Facebook altijd zien, omdat ze er nu eenmaal voor zorgen dat Facebook kan blijven bestaan. Je kan Facebook wel laten weten in wat voor advertenties je geïnteresseerd bent. Open het drop down menu aan de meeste rechtste kant op de bovenste blauwe header en kies voor ‘Instellingen’. Kies dan voor ‘Advertenties’ en dan op ‘Adverentievoorkeuren’ en je ziet voortaan alleen advertenties die jij interessant vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *