Zo ziet Amsterdam er uit in Minecraft [video]

Auteur: , 1 Reactie
Amsterdam Minecraft

Al bijna een jaar wordt er door een zestal fanatieke Minecrafters gebouwd aan de reproductie van Amsterdam. Bekijk hem in de game of via onderstaande video.

750.000 blokjes zijn er al verplaatst (schaal 1 op 1, waarbij één blokje staat voor een meter) en het resultaat mag er zijn. Tot nu toe is er voornamelijk gewerkt aan het stuk tussen het station en de Westerkerk. De Dam is dus zo goed als af en ook de Nieuwmarkt is te bezoeken in deze Minecraft-versie van onze hoofdstad. Zelfs de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum is in het project verwerkt, want die staat ook gewoon op Streetview (aan de hand daarvan wordt alles nagebouwd). Voorlopig is men nog niet uitgebouwd: zo moet het straks mogelijk zijn om jezelf te verplaatsen tussen tramhaltes met een soort teleport-syteem.

Om Amsterdam in Minecraft te bezoeken maak je verbinding met de server mc.bluetor.ch en typ je /amsterdam.1 reactie

Jongens, doe die hyperlinks toch eens normaal doorlussen. Als jullie schrijven: ‘die staan gewoon op Streetview’. Verwacht ik, dat ik de Nachtwachtzaal kan bekijken. Snappen jullie ook, maar ik dacht…laat ik het nog eens zeggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).