Zo ziet Google Glass er in onderdelen uit

Auteur: , 3 Reacties
Zo ziet een Google Glass er in onderdelen uit

Google's nieuwste hardware komt volgend jaar voor de massa op de markt, want nu lopen er alleen nog betatesters en personen uit het explorer-programma mee rond. Toch hebben twee Amerikanen het voor elkaar gekregen om de bril met head-mounted display (HMD) volledig te slopen. Tot het laatste vastgelijmde onderdeeltje.

Star Simpson en Scott Torborg kwamen net als 8.000 anderen in aanmerking voor de b├Ętaversie van de bril. In plaats van douchepics nemen en in het openbaar verschijnen met je nieuwste gadget, besloten ze de bril volledig te ontleden. De eerste paar schroefjes gingen nog makkelijk, daarna werd het lastiger, aangezien de behuizing op veel plekken is verlijmd. Uiteindelijk kregen ze alle componenten los, en werd ontdekt dat er een lithium-polymeer batterij met een capaciteit van 570mAh in zit. Best wel weinig, waarmee we ook de reden hebben gevonden waarom veel gebruikers over de korte accuduur klagen.

Enfin, het complete verslag van de Google Glass-chirurgen staat HIER. Naderhand wisten ze hem trouwens weer volledig en werkend in elkaar te krijgen.

Oh, en de werking van Google Glass werd HIER al eens uitgelegd.3 reacties

De accu kan ook niet te groot worden, wil je nog een enigszins comfortabele bril op je neus hebben. Best knap hoeveel techniek ze in het montuur hebben verwerkt.
@dennis: Als je het niet kleiner kan maken, moet je het effici├źnter maken. In dit geval overstappen op een opvolger (waarschijnlijk zink-lucht of Zinc-cerium battery, anywone?)..’

Had trouwens ook op Discovery Channel een keer een programma gezien,ging over iemand die een accu voor z’n auto had gekocht, gecustomized elektrisch. De accu was ontwikkeld door een secret service, en was vele malen beter, lichter, sterker dan lithium-ion (mede voor het gebruik in spionage apparatuur). Ik weet niet hoe die accu’s heten, maar dat kan wellicht ook de accu van de toekomst worden.. iemand een suggestie?
@bigcar: Op het moment dat iemand een werkelijk betaalbare doorbraak bereikt op het gebied van accu-technologie, kan dit een ware revolutie ontketenen. Voor veel toepassingen zijn de beperkingen van de huidige generatie accu’s het grootste probleem. Dus wanneer daar iets voor gevonden wordt, zijn de mogelijkheden weer even een poosje “onbegrensd”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).