Zo ziet een ritje in een zwevende trein er uit [video]

Auteur: , 3 Reacties
Maglev

De Japanse Maglev, een trein die net iets boven de rails zweeft, heeft weer een testrit volbracht, met honderd passagiers aan boord.

De zogenaamde Maglev train (magnetic levitation train) kan maximaal duizend passagiers met zich meenemen en een snelheid van 311 mph, of 500 kilometer per uur behalen. In december zal de Maglev tachtig dagen lang getest worden.

Magneten
De trein blijft een paar millimeter zweven met behulp van magneten, die er ook voor zorgen dat de maximumsnelheid zo enorm hoog kan liggen. De lange neus zorgt voor minder weerstand zodat hij nog sneller kan gaan. Het L-Zero-systeem zorgt voor deze bizarre snelheid. Eerst wordt de trein naar een snelheid van 160 km/u gebracht, waarna een magnetisch veld de de trein 10 tot 20 millimeter boven de rails laten zweven.

Als het meezit kan de Maglev in 2017 gebruikt worden, om passagiers van Tokyo naar Nagoya te vervoeren. Deze reis duurt normaal gesproken 80 minuten, maar volgens The Daily Mail kan deze zwevende de reis in de helft van die tijd volbrengen.

Bekijk hieronder hoe zo’n ritje in een zwevende trein eruit ziet.3 reacties

“De Maglev, een die net iets boven de rails zweeft, heeft haar eerste testrit volbracht”.

Hoezo? Zo’n ding rijdt al sinds 2004 in Shanghai.
-edit: check!-
Verder wel een erg gaaf stukje techniek natuurlijk!

@xyberborg; je hebt gelijk. Dat ding rijdt zelfs al vanaf 2002 !
http://www.travelchinaguide.com/cityguides/shanghai/getting-around.htm
“In december zal de Maglev tachtig dagen lang getest worden.” Wijkt de Japanse december dan zoveel af van onze december?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).