Zondag met Lubach Kamergotchi blijkt megahit

Rutte
De verkiezingsgame werd gisteravond massaal gedownload.

In het satirische televisieprogramma Zondag met Lubach werd gisteravond Kamergotchi onthuld. Een game die tot vlak voor de Tweede Kamer-verkiezingen gespeeld kan worden op een iOS- of Android-apparaat. Het is een parodie op Tamagotichi. In plaats van een beestje moet je nu een lijsttrekker van een politieke partij verzorgen en in leven houden.

De lancering van de app bleek een succes. De servers waren kort na de uitzending overbelast en veel mensen kampten met connectiviteitsproblemen. Via Twitter maakte presentator Arjen Lubach bekend dat de game iets na middernacht al meer dan 100.000 keer is gedownload.

Je speelt de app door je smartphone te schudden. Een ei komt dan uit en je krijgt een willekeurige lijsttrekker. Je kunt hem eten, liefde of wijsheid geven. Als je 24 uur geen aandacht geeft aan je lijsttrekker dan gaat ‘ie dood. Wie het beste voor zijn gotchi zorgt maakt kans op kaarten om een uitzending van Zondag met Lubach bij te wonen. Kamergotchi downloaden op iOS doe je via DEZE link. Androiders, klikt u HIER.

[gv data=”_qNjpTn6RUM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *