AFAS Project Management

Het beste project management programma

Gebruiksvriendelijke oplossingen voor je project management

Uitvoerig getest door SaasCity

De beste project management programma – AFAS

Een goed project management programma biedt dus alleen voordelen als deze correct wordt gekozen om aan de vereisten van een organisatie te voldoen. Hoe goed is AFAS Project Planning in het gebruik en aan te passen aan de unieke behoeften van jouw bedrijf? Lees het in deze AFAS review!

afas-logo

Projectmanagementsoftware helpt projectmanagers en teams bij het invullen van klantvereisten en het beheren van tijd-, budget- en scope-beperkingen. Maar elk bedrijf is anders en heeft andere prioriteiten en behoeften. Daarom kijken we in deze AFAS review of dit programma geschikt is voor jouw onderneming.

Onze favoriete project management op een rij

In samenwerking met SaasCity hebben we onze 3 favoriete project management programma’s op rij gezet

Monday is gemaakt om projectmanagement makkelijker te maken. Bespaar tijd met verschillende automatiseringen, integreer verschillende zakelijke tools en prioriteer gemakkelijk de belangrijkste taken.

Pros:
 • Optimaliseer je workflows
 • Blijf up-to-date met verschillende projecten
 • Alle processen op één plek
 • Regel gemakkelijk je urenregistratie en planning
Cijfer:
5.0
Bekijk Nu

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Bekijk Nu

Gripp is hét alles-in-één pakket wat het overzicht weer terugbrengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp.

Cijfer:
4.0
Pros:
 • Meer dan 1500 tevreden klanten
 • Jarenlange ervaring
 • Korting vanaf 4 gebruikers
 • Datagedreven ondernemen
Bekijk Nu

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Powered by SaasCity

Voordelen

Makkelijker delegeren en afhandelen

Als project manager ben je voornamelijk bezig met delegeren, toelichten, afhandelen, overdragen of aanvaarden (of afwijzen) van taken. Binnen de Project Management oplossingen van AFAS kunnen de verschillende medewerkers hun eigen werkzaamheden en prioriteiten organiseren. Je kunt zelf instellen wie binnen het management inzicht heeft in de actuele status van de openstaande workflows. Hierdoor heb je altijd een volledig beeld van de workload. 

Als je deze bedrijfsprocessen binnen je organisatie in een software systeem kunt vast leggen, zorg je ervoor dat processen altijd efficiënt, gestructureerd en vaak zelfs automatisch toegepast worden. 

Integratie met andere programma’s

Daarnaast is het een groot voordeel als deze gebruikt kan worden in combinatie met andere AFAS softwarepakketten, zoals voor CRM, de boekhouding en HRM. Bovendien zijn de meeste programma´s ook via mobiel beschikbaar wat een uitkomst is met name bij zaken als urenregistratie. 

AFAS heeft ook verschillende integratiemogelijkheden met o.a.  BIM (Building Information Modelling) programma´s en DMS (Document Management Systemen).

Snelle aanpassingen bij (wets)veranderingen

Op 1 januari 2020 ging de regelgeving rond de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) (link) in. Dit had een enorme impact de verwerking van de personeels- en betalingsgegevens met name voor bedrijven met veel oproepkrachten en payrollmedewerkers. Het grote voordeel als je project management software van een bedrijf van AFAS gebruikt is veranderingen in de Nederlandse wetgeving anticipeert en toepast in al hun software programma´s zodat je bedrijf makkelijker aan deze wetgeving kan voldoen. Denk hierbij aan de bijvoorbeeld aan de Transitievergoeding en de WW-premiedifferentiatie. Als je in je project management systeem gebruikt maakt van de Project Planning Software van een internationaal bedrijf, zal deze niet altijd aangepast zijn op de specifieke wetgeving binnen Nederland. 

Altijd volledige controle over de projectadministratie

Als organisatie die met projecten werkt, je weet hoe belangrijk het is om de projectadministratie en alle aanverwante processen goed in de gaten te houden. Met de project management software van AFAS  vind je alle projectinformatie in één geïntegreerd systeem zoals projectgegevens, correspondentie, planning documentatie, capaciteit, urenregistratie en offertes.

Afhankelijk van hun autorisatie beschikken projectmedewerkers en management altijd online over actuele projectgegevens en de complete rapportage.

Altijd overzicht houden binnen je bedrijf

Overzicht houden over alle lopende projecten, zowel intern als extern, is een van de belangrijkste aspecten van goede Project Management Software. 

Als er in jouw bedrijf nu voornamelijk met urenbriefjes, Excel sheets en papieren dossiers word gewerkt zijn deze nagenoeg gratis, terwijl er voor een software of een project management systeem moet worden betaald. Bovendien moet je ook kosten maken om het implementatietraject succesvol te laten verlopen. 

Afas zorgt ervoor dat alle workflows verbonden zijn binnen de ERP software. Dit kan een enorm verschil uitmaken bijvoorbeeld bij het inkopen van leveranciers en het doorgeven van doorlooptijden aan je klanten. Dit kan desgewenst zelf via een eigen, volledig geïntegreerd klantenportaal. 

De kostenbesparingen leveren meestal veel meer op dan de prijs

De implementatiekosten kunnen, vooral voor starters, in het begin een drempel zijn voor je bedrijf om de Project Management software van AFAS aan te schaffen. Maar bedenk goed dat als je 10 systemen kan vervangen door één systeem, je nieuwe manier van werken eigenlijk veel goedkoper is dan je huidige manier van werken. 

Uitgebreide ervaring binnen jouw branche

Iedere branche is anders en heeft unieke behoeften. Je hebt daarom software nodig die naadloos aansluit op jouw bedrijfsprocessen om binnen die branche goed te kunnen presteren, concurreren en optimale resultaten te behalen. 

AFAS heeft inmiddels 25 jaar ervaring in het aanbieden van Project Management Oplossingen voor ondernemingen en organisaties in een veelheid van verschillende bedrijfstakken. Als je de voorbeeld cases op de website bekijkt is er een goede kans dat je concrete voorbeelden vind van een Nederlands bedrijf in jouw branche.

Werk je met projecten?

Dan is een goede projectadministratie cruciaal voor jouw organisatie. Met goede software krijg je jouw projectmanagement efficiënt op orde. Behalve de projectdossiers heb je urenregistratie en facturatie overzichtelijk op één plek. En dankzij de AFAS Pocket app boekt iedereen altijd en overal mobiel zijn uren.

Nadelen

boekhouder vacature

Prijs en implementatiekosten verschillen per bedrijf

De implementatiekosten van Afas Project Management Software kunnen voor jouw bedrijf verschillen van die van andere bedrijven omdat deze op maat aangepast worden naar de behoeften van jouw bedrijf of organisatie. Dit maakt het qua kosten minder inzichtelijk om Afas te vergelijken met andere oplossingen zoals project management softwarepakketten of cloud solutions.

beste online boekhoudprogramma's

De implementatie vereist vele aanpassingen en de transitieperiode kan soms lang duren

De lange tijdsduur voor de implementatie van een nieuw Project Management systeem kan soms een flink nadeel voor je bedrijf zijn. Het is hierbij vooral verstandig de tijdsduur hiervoor goed te anticiperen en te zorgen voor een goede back-up van het bestaande systeem. 

samsung galaxy a32 4g

Een hogere prijs

Als er in jouw bedrijf nu voornamelijk met urenbriefjes, Excel sheets en papieren dossiers word gewerkt zijn deze nagenoeg gratis, terwijl er voor een software of een project management systeem moet worden betaald. Bovendien moet je ook kosten maken om het implementatietraject succesvol te laten verlopen.

Conclusie

Het is belangrijk om een lijst te maken van alle behoeften en verwachtingen die je hebt voor een project management programma, en deze te bespreken met verschillende afdelingen binnen je bedrijf. Dit geeft je een beter beeld van de specifieke vereisten die je bedrijf heeft en helpt je bij het kiezen van een systeem dat het beste aansluit op de workflow van je bedrijf.

Het is ook belangrijk om te overwegen welke apparaten en platforms je wilt ondersteunen, en of je op zoek bent naar een online tool of software. Dit helpt je om de meest geschikte optie te kiezen die aansluit bij de specifieke vereisten van je bedrijf.

Als je een klein bedrijf hebt, is het verstandig om te kijken naar ons artikel over top 10 project management programma’s voor kleine bedrijven. Als je een groter bedrijf hebt, kan onze gids voor het kiezen van een project management programma voor grotere bedrijven je helpen om een geschikt systeem te kiezen.

Houd er rekening mee dat het kiezen van een geschikt project management programma niet alleen gaat over het selecteren van een systeem dat past binnen je workflow, maar ook over het selecteren van een systeem dat gemakkelijk te gebruiken is voor je medewerkers, en waar er voldoende ondersteuning is van de leverancier voor eventuele problemen of vragen die kunnen ontstaan. Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen of de software kan integreren met andere software die je al gebruikt, zoals boekhoudsoftware (bv. e-boekhouden) of urenregistratie. Dit kan de efficiëntie en de nauwkeurigheid van je project management programma aanzienlijk verbeteren.

AFAS Software

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties

.

Meer weten over de project management programma’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *