Abonnement met telefoon | Wat zijn de beste opties?

Is een goedkoop abonnement met telefoon aantrekkelijk, of is een telefoon met abonnement mobiel minder slim dan een los toestel?

abonnement met telefoon
Een abonnement met telefoon brengt dure telefoons binnen bereik van mensen met weinig spaargeld.

Wat is een telefoon met abonnement?

Bij een telefoon met abonnement krijg je een telefoon meegeleverd, als je een mobiel abonnement met telefoon afsluit. Dat betekent, dat je tegelijkertijd kiest voor een telefoon, en voor een abonnement. Je moet met deze vergelijking dus met twee dingen rekening houden. Met je telefoon en ook met je abonnement.

Dit maakt het vergelijken dus wat lastiger dan als je alleen een los toestel, en alleen sim only abonnement vergelijkt. Wanneer jij toe bent aan een nieuw goedkoop telefoon abonnement met een nieuw toestel, kan je kiezen uit drie mogelijkheden.

Drie opties voor goedkoop abonnement met telefoon

Ten eerste kan je je nieuwe toestel in één keer afbetalen. Grote voordeel hiervan is dat je geen maandelijkse kosten meer schuldig bent aan het toestel. Wel moet je dan genoeg spaargeld hebben om dit toestel te kunnen betalen. Je kan er dan voor kiezen om het nieuwe toestel in één keer af te betalen.

Je kan er ook voor kiezen om de telefoon af te betalen gedurende het lopende abonnement bij de provider. Meestal is je telefoon met abonnement dan afbetaald binnen twee jaar en kan je weer voor een nieuwe mobiel kiezen, of je oude smartphone houden.

Je kan ook gewoon je telefoon in termijnen afbetalen.

Iets oudere telefoon met abonnement vaak veel voordeliger

Wil je slim besparen? Dan kan je vaak beter kiezen voor een ouder model van, zeg, vorig jaar. Ook dat zijn vaak nog heel goede telefoons en de fabrikanten van onderdelen voro deze telefoons hebben dan hun ontwikkelkosten er uit, waardoor ze veel goedkoper onderdelen kunnen leveren.

En dat geldt ook voor de smartphone maker zelf. Daarom betaal je voor die toestellen vaak veel minder. En toestellen van een jaar oud zijn vaak nog prima toestellen, die veel performance bieden voor weinig geld. Zo kan je telefonie dus een stuk vriendelijker voor je portemonnee maken!

Goedkoop abonnement met telefoon, een goed idee?

Bij een abonnement met telefoon schiet de aanbieder van een abonnement de prijs van het toestel voor. Uiteraard hoopt deze telefonie aanbieder die prijs terug te verdienen door een abonnement. Daarom betaal je meestal meer per maand voor een abonnement met telefoon, dan voor een sim-only, dus geen telefoon met abonnement.

Als je spaargeld hebt, is het daarom slimmer om een telefoon zonder abonnement te kopen bij een voordelige aanbieder, dan een abonnement met telefoon. Maar stel, je wilt toch kunnen genieten van een mooie nieuwe telefoon zonder dat je daarvoor gespaard hebt? Dan is een goedkoop abonnement met telefoon aantrekkelijk.

Hoe voorkom je BKR registratie van je telefoon met abonnement?

Wel moet je dan onderzoeken, of je geen BKR-registratie krijgt. Want leningverstrekkers kunnen dan moeilijk gaan doen. En dat wil je niet hebben als je je hypotheek rond wil krijgen.

Sommige aanbieders kunnen BKR vrij telefoonabonnementen aanbieden. Dat kan, als het restbedrag voor het toestel onder de 250 euro ligt. Dan is dat een aantrekkelijke optie. Dus let goed op bij je aanbieder, of deze BKR vrij een registratie aanbiedt. Want de BKR registratie blijft ook na afbetaling, 5 jaar staan.

Bekijk hoeveel data en belminuten je verbruikt

Je databundel overschrijden is duur. Daarom is het slim om goed te kijken naar je dataverbruik en zeker niet een te krappe bundel te nemen. Als je nauwelijks op plekken komt waar er geen wifi is, kan je overwegen een kleine databundel tot 1000 MB te nemen. Maar slimmer is het om een grotere databundel te nemen, van bijvoorbeeld 3000 MB. Dit kost je maar 1 tot 2 euro per maand meer. Ter vergelijking: de “goedkope” aanbieder Ben rekent zo’n € 6,50 extra voor een extra 1000 MB.

Een enkele webpagina is al gauw meer dan 1 MB, dus een krappe databundel, daar zal je al snel overheen gaan. En zeker als je graag filmpjes bekijkt. Dus kijk goed hoeveel data je precies gebruikt. In een Android telefoon kan je je mobiele dataverbruik vonden onder de app Instellingen. Kies dan Netwerk en Internet -> Mobiel netwerk -> Dataverbruik. Zo zie je op je toestel precies hoeveel data je per maand verbruikt.

Wil jij altijd bereikbaar zijn, ook wanneer je onderweg bent? Dan kan je het beste kiezen voor een databundel van 3000 MB tot 5000 MB. Deze bundel moet jou voorzien van genoeg data om altijd bereikbaar te zijn.

abonnement met telefoon

Wil je nog meer gebruik maken van data, omdat je bijvoorbeeld onderweg filmpjes kijkt en altijd je 4G hebt aanstaan? Dan is een databundel van minstens 5000 MB het meest geschikt om onnodige kosten te voorkomen. 

En internet je thuis evenveel als onderweg? Dat is het nog slimmer is om een Internet Onbeperkt abonnement af te sluiten en je vaste internetabonnement op te zeggen. Zo bespaar je je pas echt flink, want vaste internetabonnementen in Nederland zijn erg duur vergeleken met die met onze buurlanden.

Hoeveel belminuten heb je nodig bij jouw telefoon met abonnement?

Omdat meer en meer mensen Voip diensten zoals Whatsapp en Skype gebruiken, neemt de behoefte aan telefonie via de telefoonlijn steeds meer af. Data wordt dus in verhouding steeds belangrijker. Toch komt het nog geregeld voor dat je mobiel belt.

Daarom hoef je in principe niet een al te grote bundel met belminuten te kiezen. Bel je weinig? Kies dan een bundel van 50 tot 200 belminuten, dat is dan vaak al voldoende. Wanneer je regelmatig belt, is een bundel van 100 tot ongeveer 500 belminuten een verstandige keuze.

Ben je een veelgebruiker? Kies een belbundel van 500 minuten of meer, eventueel onbeperkt, als je veel moet bellen.

Hoe lang wil ik een telefoon abonnement?

Abonnementen met een langere looptijd zijn vaak voordeliger per maand, maar je zit er wel langer aan vast. Vaak zijn in die tijd de prijzen per gigabyte al flink gedaald, terwijl jij dan nog vast zit aan de oude, dure tarieven. Overweeg daarom of het wel slim is om voor een abonnement van langer dan 1 jaar te kiezen. Omdat je een telefoon met abonnement koopt, is het vaak ook slim om in je achterhoofd te houden hoe lang je je telefoon wilt gebruiken.

Wil je bijvoorbeeld elk jaar de nieuwste iPhone? Dan is het slimmer om een abonnement met een looptijd van een jaar te kiezen. Wil je langer met je telefoon doen, dan is het mogelijk wel interessant om een telefoon met abonnement voor een langere periode af te sluiten. 

telefoon met abonnement

De voordeligste abonnementen vergelijken? Ga naar GSMWeb.nl!


Abonnementen met telefoon vergelijken

Nu je weet waar je op moet letten bij kiezen van een passende telefoon met abonnement, is het nu tijd om de verschillende providers met elkaar te vergelijken, zodat jij weet welk telefoon met abonnement het voordeligst is bij jouw toestel.

Ben

telefoon met abonnement

Ben beweert de goedkoopste provider van Nederland te zijn. Uiteraard betaal je ook bij Ben flink, zij het op een andere manier.

Ben behaalt zijn winst namelijk vooral uit klanten die hun databundel overschrijden, want die betalen flink. Reken al gauw op 10 euro per gigabyte overschrijding.

Ben biedt enkele goedkopere typen telefoon met abonnement aan, zoals de Samsung Galaxy A32 en de Xiaomi Mi 11 Lite. Als losse telefoon kosten deze rond de 300 euro. Zo blijft Ben binnen het BKR vrije regime.

Klanten beoordelen Ben over het algemeen als goede provider. Zo geven ze voor de kwaliteit van het mobiele bellen een 8,7 en beoordelen ze de kwaliteit van mobiel internet met een 8.2. Geen wonder. Ben maakt namelijk gebruik van het goede T-mobile netwerk. Ben heeft ook studentaanbiedingen met vrij krappe databundels.

Zeker als student wil je geen onaangename verrassingen, dus kies voor een bundel die ruim over je gebruik heen gaat. En houd als streefwaarde 75% van je bundel verbruikt een dag voor de maand voorbij is aan. Je geteisterde bankrekening gaat je dankbaar zijn.

Tele2

goedkoop abonnement met telefoon

Tele2 biedt veel flexibiliteit bij het samenstellen van de abonnementen. Je kan zelf bepalen hoe groot je databundel is, hoeveel belminuten je wilt en hoeveel SMS.

Omdat Tele2 deel uitmaakt van T Mobile, kan je Tele2 abonnementen vaak met combikorting van T Mobile abonnementen samenvoegen. Dat maakt het maandbedrag extra voordelig.

Bij Tele2 kan je ook voor 2 euro per maand extra, gebruik maken van het snelle 5G internet. Uiteraard is het dan slim om een extra ruime databundel te kizen, want daar ben je dan zo doorheen.

Tele2 staat ongunstig bekend om de slechte klantsupport en de vele administratieve problemen met klanten.

T-Mobile

goedkoop abonnement met telefoon

Ook T-mobile zelf, het moederbedrijf van Tele2, biedt veel combinatiekortingen. Woon je met meerdere mensen met een T Mobile abonnement op één adres? Dan kan je vaak gebruik maken van interessante aanbiedingen.

Het abonnement bij T-mobile kan je als klant elke maand aanpassen, zodat jij niet voor onnodige functies hoeft te betalen of op kosten wordt gejaagd door overschrijding van de databundel. Zo kan je op je gemak bepalen welke databundels en pakketten met belminuten voro jou het handigste zijn.

Bij T-mobile kan je je tv-abonnement combineren met je telefoonabonnement. Als je geen gebruiik maakt van tv, kan je het tv-abonnement tijdelijk uit zetten.

Zo bespaar je nog meer kosten en maak je nog steeds gebruik van het T-mobile flexibele telefoon abonnement. Als je nog klant bent bij een andere provider, dan kan je gebruik maken van de T-mobile overstapservice. Zo krijg je tijdig een melding, wanneer je je abonnement kan oversluiten naar T-mobile.

Telfort + KPN

Telfort is nu geheel opgegaan in KPN, waardoor je als Telfort klant automatisch bent aangesloten bij KPN. KPN bundels staan bekend om de standaard gratis 5G. Ook kan je vaak gebruik maken van KPN combinatiekortingen, als je al een vast internetabonnement hebt bij KPN.

Bij het afsluiten van een abonnement met toestel mag je kiezen of je je toestel direct afbetaalt of in termijnen. Is je toestel duurder dan 300 euro, dan betekent dat een extra BKR registratie.

Met de KPN Hussel bundel kan je elke maand je internetsnelheid en databundel verlagen of verhogen. Ter leringh ende (vooral) vermaeck: ook krijg je elke maand “entertainment korting” wanneer je tegelijk mobiel en ook vast internet afneemt. 

Vodafone

mobiel abonnement met telefoon

Ook Vodafone, de derde aanbieder in Nederland, biedt de nodige interessante abonnementen met telefoon aan. Heb je Ziggo? Goed nieuws, dan kan je extra combinatiekorting krijgen voor een goedkoop abonnement met telefoon.

Wil je je abonnement verlengen? Lees hier verder over hoe dat precies moet.


mobiel abonnement met telefoon
O, o, o, wat is een nieuwe telefoon toch mooi.

Conclusie: het beste telefoon met abonnement vergelijken


Bekijk van te voren hoeveel belminuten en data je per maand verbruikt. Zorg dat je belbundel daar boven ligt om onnodige kosten te besparen, of kijk hoe je je dataverbruiik kan beperken.

Heb je echt dat dure toestel nodig, of kan je het ook af met een iets minder duur, maar nog steeds goed toestel? Probeer als het even kan je toestelkosten onder de 300 euro te houden. Dat scheelt je namelijk een BKR-registratie die 5 jaar blijft staan.

Ook is het wijs om te kijken naar de duur van het abonnement. Een abonnement met een lange looptijd is goedkoper per maand, maar kost je je vrijheid.


Veelgestelde vragen: hoe kun je een telefoon met abonnement vergelijken?

Kan ik mijn huidige toestel blijven gebruiken?

Ja zeker, maar dan is het minder interessant om naar een telefoon met abonnement te zoeken. Het is dan slimmer om naar een sim-only abonnement te kijken. Daar zijn veel voordelige aanbiedingen van.

Kan ik mijn nummer behouden?

Ja, dat is gelukkig al een tijdje wettelijk geregeld. Ook als je naar een andere provider overstapt, kan je gewoon je nummer behouden.

Hoe bespaar ik MB’s?

De effectiefste manier is om overal waar dat kan, direct te verbinden met wifi. Zet je 4G daarom uit, als er een wifi-netwerk in de buurt is waar je op kan. Andere manieren om MB’s te besparen zijn minder filmpjes bekijken (of op lagere resolutie), films en MP3’s te downloaden als je wifi verbinding hebt, en databesparing aan te zetten.

Direct een goedkoop abonnement met telefoon?

Dit kan eenvoudig via GSMWeb!

Home » Telefoon abonnementen | Eenvoudig vergelijken! (2021) » Abonnement met telefoon | Wat zijn de beste opties?

Meer weten over abonnementen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *