Telefoon abonnement verlengen | Check en trek aan het langste eind

Nadat ze met veel moeite jou hebben binnen gehengeld, proberen telecom providers vaak met alle macht jou als klant te behouden. Vaak doen ze scherpe aanbiedingen zodat je voordelig je telefoon abonnement verlengen check en kunt. Maar lang niet altijd. Doe dus goed je huiswerk als je je abonnement telefoon verlengen wilt.

telefoon abonnement verlengen

Hoe kun je een telefoon abonnement verlengen?

Verlengen van je telefoon abonnement gebeurt meestal automatisch, tenzij je het opzegt. Vaak gaat het speciale actietarief er dan af, want bij automatische verlenging geldt de overheidsregel, dat je een maand opzegtermijn hebt. Voor telecom bedrijven is het aantrekkelijker dan een klant een vast contract heeft dan een per maand opzegbaar contract. Daardoor willen ze meer korting geven.

Waarom zijn er verlengshops voor abonnement telefoon verlengen?

Bij de sales afdeling van telecombedrijven werken doorgaans handige jongens. Als ze er in slagen jou als klant vijf euro per maand extra te laten betalen, levert dat 120 euro per jaar op. Vooral, als die klant veel meer betaalt dan wat hij of zij verbruikt.

Verkoop blufpoker

Het verkoopproces lijkt in veel opzichten op een potje blufpoker. Een verkoper wil graag de maximale prijs voor zijn product ontvangen. Die maximale prijs is de prijs, die de klant wil betalen. Vraagt de verkoper teveel, en de klant loopt weg. Vraagt hij te weinig, en hij haalt als verkoper niet het onderste uit de kan. Hij laat dan “winst liggen”.

Verder moet je als verkoper van een dienst (zoals een databundel) natuurlijk kijken naar wat de klant het bedrijf kost. Een veelgebruiker van Netflix en streaming sites kost een telecombedrijf meer, dan een tuinierende oma die alleen af en toe een recept online opzoekt.

Dus dan hebben ze liever die oma voor hetzelfde abonnement.

hoe werkt 5g
Ook telecomproviders doen graag aan handjeklap.

Hoe denkt een verkoper?

De kunst is dus, denkt de verloper, uit te vinden hoeveel de klant wil betalen. En ook, hoeveel de klant gaat kosten. Is het verschil tussen die twee groot, en weet de klant dat, dan is het dus slim om een flinke korting te geven.

Een veelgebruiker die veel kost, kan je beter geen korting geven. Het omaatje ook niet. Immers, die is doorgaans nogal goed van vertrouwen, dus kan je makkelijk een poot uitdraaien. Een veeleisende, kritische consument juist wel. Tenzij deze teveel geld kost natuurlijk. Want dan is hun abonnement telefoon verlengen wel goed voor hen, maar niet voor jou als verkoper.

De verlengshop: voor iedere klant het (voor het bedrijf) meest winstgevende aanbod

Hoe meer een telecombedrijf van de klant weet, des te nauwkeuriger kan het bedrijf te werk gaan. Van bestaande klanten weet het telecombedrijf heel veel: de leeftijd, het woonadres en, het allerbelangrijkste, het dataverbruik en belgedrag.

Daarom werken telecombedrijven graag met een “verlengwinkel” en “persoonlijke aanbiedingen”. Ze kunnen dan hun uitgebreide klantkennis aan een algoritme voeren, dat er een (voor het bedrijf) mooi aanbod van bakt.

Details per provider

Arglistige listen en laaghartige lagen bij telefoon verlengen

Dus gebruik jij veel data op je mobiel, zoals ik, en profiteer je ongekend van je onbeperkte databundel, dan krijg je geen korting. En staat er heel toevallig een vinkje, niet bij jouw geliefde onbeperkte databundel, maar juist bij een contract met een kleine databundel.

Met uiteraard een aanbod, om toch maar een vaste internetaansluiting te nemen. In mijn geval is dat voor mij een slecht idee, dus zitten ze nog even met mijn voor hen verliesgevende onbeperkte abonnementje opgescheept.

Wie het slimst telefoon verlengt, trekt aan het langste eind. Soms is het leven hard voor arglistige verkopers.

Telefoon abonnement verlengen check?

Dit kan eenvoudig via GSMWeb!

Home » Telefoon abonnementen | Eenvoudig vergelijken! (2021) » Telefoon abonnement verlengen | Check en trek aan het langste eind

Hoe ben jij de telecom operator te slim af?

Het is slim om niet direct op het aanbod van de verlengwinkel in te gaan. Doe eerst je huiswerk. Open een anoniem browservenster of gebruik een browser die speciaal voor anoniem browsen geschikt is zoals Brave. Ben je echt doortrapt, werk dan vanaf een proxy of VPN. Of via het netwerk van een vriend(in).

Bekijk hun aanbiedingen voor nieuwe klanten en check de prijs en voorwaarden van jouw favoriete bundel. Vergelijk die met het aanbod in de Verlengwinkel. Als je toch bezig bent, check dan ook meteen even of je voor jouw bundel bij een concurrent niet beter af bent.

Geeft de “verlengshop” toch een interessant aanbod? Dan verleng je natuurlijk. Maar let goed op dat je niet “per ongeluk” het verkeerde pakket bestelt. Is het aanbod van de verlengshop niet erg gul? Verleng dan niet, of sluit een maandelijks opzegbaar contract af en ga intussen op zoek naar een andere provider.

Verlengen of nieuw abonnement?

Voor een nieuw abonnement of telefoon abonnement verlengen, check de vier grote telecom providers met een eigen netwerk. Dat zijn KPN Mobile, T-Mobile, Tele2 NL (T-Mobile en Tele2 zijn beide van Deutsche Telekom) en Vodafone Nederland.

Een aantal kleinere aanbieders koopt data en belminuten in bij deze grote vier, maar hebben zelf geen netwerk. Dit zijn bedrijven als Ben, Budget Telecom, Hollands Nieuwe en Simyo.

Goedkoper, maar slechtere verbinding tijdens piekuren

Vaak hebben deze kleinere aanbieders bijzondere aanbiedingen. Maar dat dan vaak wel in ruil voor een slechtere verbinding. Dit, omdat de providers als het druk is op het netwerk, natuurlijk hun eigen klanten voorrang geven. Daar verdienen zij meer aan. De kleinere aanbieders kopen immers tegen korting reservecapaciteit in van de vier telecomproviders met een netwerk.

Als je veel in het buitenland bent, check dan ook de regels over data roaming van de provider. Je wilt dan liever een provider, waar je binnen je bundel of voor een kleine meerprijs in het land waar je vaak komt, kan internetten. Als er veranderingen komen in je reispatroon, is het verstandig om uit te zoeken, wat voor je meer voordeel oplevert: je telefoon verlengen bij je provider, of een nieuw telefoon abonnement afsluiten.

Kijk goed rond

Wil je niet je telefoon abonnement verlengen? Dan kan je beter goed rondkijken of er niet een aantrekkelijke aanbieding voor je is. Ontdek op deze site hoeveel telecom providers er zijn. Steek dan je licht op bij deze telecom providers en probeer na te vragen wat de mogelijkheden zijn om een nieuw abonnement af te sluiten.

telefoon abonnement verlengen
Met de nieuwste modellen kun je tegenwoordig bijna alles doen!

Conclusie: je telefoon abonnement verlengen? Check oversluiten

Vaak, maar niet altijd, doet je telecom provider je een aantrekkelijk aanbod om je als klant te behouden.

Voordat je een besluit neemt, is het goed om bij verschillende providers te kijken wat het aantrekkelijkste pakket is.
Om er zeker van te zijn dat je het juiste abonnement hebt gekozen, is het dus verstandig om van te voren te bepalen hoeveel belminuten en data je per maand kwijt bent. Hiermee voorkom je dat je maandelijks betaalt voor diensten waar je geen gebruik van maakt.

Onbeperkt abonnement verlengen

Ga je vaak over je bundel heen en ben je de stress van je bundel in de gaten houden moe, dan kan je beter een Onbeperkt abonnement nemen. Goedkope Onbeperkt abonnementen zijn er al vanaf iets meer dan twintig euro per maand. Maar in ruil daarvoor kan je dan wel heerlijk ontspannen overal internetten en binnen Europa bellen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een hoge rekening krijgt.

Ook is het goed om te kijken naar de duur van het abonnement. Vind je het nog steeds ingewikkeld om een besluit te nemen? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van jouw provider. 

Ben je opzoek naar een nieuwe telefoon? Overweeg dan om de Huawei en de Oppo te kopen. Lees hier verder over de telefoons!

Veelgestelde vragen: telefoon abonnement verlengen check

Kan ik mijn huidige toestel blijven gebruiken?

Ja zeker, het huidige toestel hoef je niet te vervangen wanneer je besluit jouw huidige abonnement te verlengen. Je kan dus profiteren van de voordelen van het nieuwe abonnement terwijl je jouw oude toestel behoudt.

Kan ik mijn nummer behouden?

Uiteraard behoud je je nummer, als je je abonnement verlengt. Je abonnement blijft dan immers hetzelfde. Zelfs als je van provider wisselt, kan je je nummer meenemen.

Hoe bespaar ik MB’s?

Op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier is overal waar gratis wifi is. daar direct mee te verbinden. Zet je 4G daarom uit wanneer je de mogelijkheid hebt om te verbinden met wifi.

Android: je kan in de Instellingen van je telefoon, Netwerk en Internet, ook de optie Databesparing aanzetten. Dit scheelt iets. Bekijk Youtube filmpjes niet, of op 360 pixels resolutie. Onder Instellingen -> Netwerk en internet -> Mobiel netwerk vind je het datagebruik per app. Is datagebruik een structureel probleem, overweeg dan een Onbeperkt abonnement af te sluiten. Voor gemiddeld een tientje per maand extra, hoef jij je nooit meer zorgen te maken om je databundel.

Direct de verschillende telefoon abonnementen vergelijken?

Dit kan eenvoudig via GSMWeb!

Abonnement verlengen, per aanbieder

Home » Telefoon abonnementen | Eenvoudig vergelijken! (2021) » Telefoon abonnement verlengen | Check en trek aan het langste eind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *