T-Mobile verlengen | T-mobile abonnement verlengen doe je zo

Je T-Mobile abbo verlengen? Het T-mobile abonnement verlengen is vaak interessant. De Sales afdeling heeft veel moeite gedaan om je te werven als klant. Dus probeert de provider het T-mobile contract verlengen aantrekkelijk voor je te maken.

Vaak doet T-mobile scherpe aanbiedingen. Maar check dus altijd of je voordeliger uit bent, want soms is het slimmer om over te stappen.

t-mobile verlengen t-mobile abonnement verlengen
T-mobile abbo verlengen is vaak aantrekkelijk, maar vergelijk eerst ook of andere aanbieders misschien interessanter voor je zijn.

Hoe kun je een T-mobile abonnement verlengen?

Het verlengen T-mobile abonnement gebeurt meestal automatisch, tenzij je het opzegt. Vaak gaat het speciale actietarief er dan af, want bij automatische verlenging geldt de overheidsregel, dat je vanaf dat moment een maand opzegtermijn hebt. Voor T-mobile is het aantrekkelijker dan een klant een vast contract heeft, dan een per maand opzegbaar contract. Daardoor willen ze meer korting geven. Dat verklaart, waarom telecom providers als T-mobile met speciale verlengaanbiedingen aan komen.

Meer over T-mobile

T-mobile is de mobiele telefoniepoot van het grote Duitse telecom bedrijf Deutsche Telekom. T-mobile is met de overname van Ben sinds 2002 in Nederland actief. Door actieve marketing en diverse overnames, zoals van Orange, Tele2 en Simpel, groeide het bedrijf, met nu bijna 7 miljoen abonnees, uit tot de grootste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland.

Ook biedt T-mobile sinds de overname van Vodafone Thuis nu eveneens breedband internet op glasvezel aan.

Sterke punten van T-mobile zijn de klantvriendelijkheid en de hoge kwaliteit van het netwerk. Hiervoor sleepte de provider diverse prijzen in de wacht. Hiervoor in ruil betaal je dan wel.

Waarom heeft T-mobile abbo verlengen extra voordelen?

T-mobile heeft veel moeite gedaan om jou als klant binnen te halen. Binnen de lange-termijnstrategie van T-mobile past ook om bestaande klanten te behouden. Daarom doet het bedrijf vaak aantrekkelijke aanbiedingen om jou als klant te behouden.

Het is veel makkelijker om een bestaande klant te behouden, dan om een nieuwe klant te werven. En de loyaliteit van klanten wordt steeds lager. Daarom moeten telecom bedrijven steeds meer moeite doen om hun klanten te behouden, zodat ze hun T-mobile abonnement verlengen.

Verlengen T-mobile, een beetje blufpoker

Het verkoopproces lijkt in veel opzichten op een potje blufpoker. T-mobile, of een andere verkoper, wil graag de maximale prijs voor zijn dienst ontvangen. Die maximale prijs is hier de prijs, die de klant wil betalen.

Vraagt de verkoper teveel, dan loopt de klant weg. Vraagt hij te weinig, dan haalt hij als verkoper niet het onderste uit de kan. Hij laat dan “winst liggen”. De arme verkoper haalt zijn omzetdoel voor deze maand in beide gevallen niet. En krijgt dan problemen met zijn baas.

Hij moet dus een middenweg zien te vinden om voor zo min mogelijk extra kosten, het T-mobile contract verlengen mogelijk te maken.

t-mobile verlengen t-mobile abonnement verlengen
T-Mobile is de grootste telecom provider van Nederland. Bron: T-Mobile

Verder moet je als verkoper van een dienst (zoals een databundel) natuurlijk kijken naar wat de klant het bedrijf kost.

Een fanatieke downloader en gamer die zijn exploits deelt met zijn uitgebreide kring fans via live streaming, kost Tele2 meer dan een oma die alleen af en toe met haar kinderen en kleinkinderen belt. .

Dus dan hebben ze natuurlijk liever die lieve oma voor hetzelfde abonnement.

Hoe denkt een verkoper bij het T-mobile abonnement verlengen?

De kunst is dus, denkt de verkoper, uit te vinden hoeveel de klant wil betalen. En ook, hoeveel de klant gaat kosten. Is het verschil tussen die twee groot, en weet de klant dat, dan is het dus slim om een flinke korting te geven.

Een veelgebruiker die veel kost, kan je beter geen korting geven. Het omaatje ook niet. Immers, die is doorgaans nogal goed van vertrouwen, dus kan je makkelijk een poot uitdraaien.

Een veeleisende, kritische consument juist wel. Tenzij deze teveel geld kost natuurlijk. Want dan is hun T-mobile abonnement verlengen wel een goed idee voor hen, maar niet voor jou als verkoper.

Overigens is T-mobile, samen met de andere providers die bij T-Mobile aan zijn gesloten, klantvriendelijker dan gemiddeld, zo blijkt uit onderzoek. Dit sluit aan bij de kernwaarden van T-mobile: klantgerichtheid en integriteit.

De kans is dus zeker aanwezig dat je als klant niet alleen als verdienmodel wordt gezien bij T-mobile personeel.

De verlengshop: blufpoker in de praktijk

Hoe meer een aanbieder van mobiele telefonie zoals T-mobile van de klant weet, des te nauwkeuriger kan het bedrijf te werk gaan. Van bestaande klanten weet het telecombedrijf heel veel: de leeftijd, het woonadres en, het allerbelangrijkste, het dataverbruik en belgedrag.

Daarom werken telecombedrijven als T-mobile graag met een “verlengwinkel” en “persoonlijke aanbiedingen”. Ze kunnen dan hun uitgebreide klantkennis aan een algoritme voeren, dat er een (voor het bedrijf) mooi aanbod van bakt. Een klant, waar het bedrijf graag van af wil, krijgt dan een onaantrekkelijke aanbieding, terwijl een cash cow klant in de watten wordt gelegd.

Waar je op moet letten tijdens het T-mobile contract verlengen proces

Dus gebruik jij veel data op je mobiel, zoals ik, en profiteer je ongekend van je onbeperkte databundel, dan krijg je geen korting. En staat er heel toevallig een vinkje, niet bij jouw geliefde onbeperkte databundel, maar juist bij een contract met een kleine databundel.

Dit was overigens bij KPN. De bij T-mobile aangesloten merken zijn vermoedelijk minder geniepig, of ze zouden ernstig in strijd met hun nogal klantgerichte bedrijfscode handelen.

Uiteraard deed KPN een aanbod, uiteraard geheel vrijblijvend, om toch maar een vaste internetaansluiting te nemen. Volgens onder meer de Consumentenbond betaal je als klant in Nederland veel te veel voor je vaste internet, dus uiteraard was ik wel wijzer. Dus zitten ze dan nog even met het voor hen verliesgevende onbeperkte abonnementje opgescheept.

T-mobile contract verlengen check?

je T-mobile contract verlengen kan eenvoudig via GSMWeb!

Hoe ben jij T-mobile en de andere telecom providers te slim af?

Ga in ieder geval niet direct op het aanbod van de verlengwinkel in. Doe eerst je huiswerk, want mogelijk is het interessanter om over te stappen. Open een anoniem browservenster of gebruik een browser die speciaal voor anoniem browsen geschikt is zoals Brave. Ben je echt doortrapt, werk dan vanaf een proxy of VPN.

Of via het netwerk van een vriend(in). Het liefst eentje die via het netwerk van een goedkope concurrent internet. Dan weten ze dat ze wel met een heel interessant aanbod moeten komen om je over te laten stappen. Zo bezorg je jezelf hoge troeven in het spelletje blufpoker. Je kan ook via de prijsvechter GSMweb je Tele2 contract verlengen.

Doe je huiswerk voor je T-Mobile contract verlengen doet

Bekijk de aanbiedingen van T-Mobile en overige providers voor nieuwe klanten en check de prijs en voorwaarden van jouw favoriete bundel. Vergelijk die met je persoonlijke aanbod voor je T-mobile abbo verlengen in de Verlengwinkel. Als je toch bezig bent, check dan ook meteen even of je voor jouw bundel bij een concurrent niet beter af bent.

Geeft de “verlengshop” toch een interessant aanbod? Dan verleng je natuurlijk. Maar let goed op dat je niet “per ongeluk” het verkeerde pakket bestelt. Is het aanbod van de verlengshop niet erg gul? Verleng dan niet, of sluit een maandelijks opzegbaar contract af (wat op hetzelfde neerkomt) en ga intussen op zoek naar een andere provider.

Overigens zegt prijs niet alles. Scheelt het maar weinig geld, en ben je erg tevreden over de klantvriendelijkheid van je provider, dan is er niets op tegen om te verlengen. Qua klantvriendelijkheid behoort T-mobile bij de beste providers van Nederland.

T-Mobile abonnement verlengen of nieuw?

t-mobile abbo verlengen t-mobile contract verlengen
T-Mobile heeft vaak aantrekkelijke aanbiedingen voor het T-mobile contract verlengen.

Voor een nieuw abonnement of telefoon abonnement verlengen, check de drie grote telecom providers met een eigen netwerk. Dat zijn naast T-Mobile, KPN Mobile en Vodafone Nederland.

Een aantal kleinere aanbieders koopt data en belminuten in bij deze grote drie, maar hebben zelf geen netwerk. Dit zijn providers als Ben, Budget Telecom, Hollands Nieuwe en Simyo. Ook die kan je best in je vergelijking betrekken.

Kleine providers: goedkoper, maar slechtere verbinding tijdens piekuren

Vaak hebben deze prijsvechters onder de kleine aanbieders aanlokkelijke aanbiedingen. Maar dat dan vaak wel in ruil voor een slechtere kwaliteit. Dit, omdat de providers als het druk is op het netwerk, natuurlijk hun eigen klanten voorrang geven. Daar verdienen zij meer aan, en hun eigen merk is hun vlaggenschip.

En dan wordt jouw bandbreedte afgeknepen. De kleinere aanbieders kopen immers tegen korting reservecapaciteit in van de vier telecomproviders met een netwerk. Overigens knijpen telecom providers ook graag jou af, als ze dat ongemerkt kunnen doen. Vooral Ziggo heeft daar een handje van.

Dus vaak is het slim, om in ruim voor een handvol euro’s meer, toch in zee te gaan met een provider die ook een eigen netwerk heeft. En wat betreft het netwerk, is T-mobile zo niet de allerbeste, dan toch zeker wel de nummer 2 in Nederland.

Buitenland

Als je veel in het buitenland bent, check dan ook de regels over data roaming van de provider. Je wilt dan liever een provider, waar je binnen je bundel of voor een kleine meerprijs in het land waar je vaak komt, kan internetten.

Weliswaar heeft de EU verplicht gesteld dat overal binnen de Europese Unie databundels tot 25 GB per maand geldig zijn, maar vaak is het duur om aanvullende data in te kopen. En als je veel data intensieve diensten als Netflix gebruikt, zit je daar toch op een gegeven moment wel aan. Hier gaat bijvoorbeeld 5G erg snel op.

Als er veranderingen komen in je reispatroon, is het verstandig om uit te zoeken, wat voor je meer voordeel oplevert. Je T-Mobile contract verlengen bij je provider, of een nieuw telefoon abonnement afsluiten.

Kijk goed rond

Wil je niet je T-mobile abbo verlengen? Dan kan je beter goed rondkijken of er niet een aantrekkelijke aanbieding voor je is. Ontdek op deze site hoeveel telecom providers er zijn. Steek dan je licht op bij deze telecom providers en probeer na te vragen wat de mogelijkheden zijn om een nieuw abonnement af te sluiten.

GSMweb heeft een laagste prijs garantie. Daarom is het slim, via GSMweb af te sluiten.

Wil je ook een abonnement afsluiten met een telefoon? Lees hier verder over de beste abonnementen met telefoons!

t-mobile verlengen t-mobile abonnement verlengen
Met de nieuwste modellen kun je tegenwoordig bijna alles doen!

Conclusie: je T-mobile abonnement verlengen? Check oversluiten

Vaak, maar niet altijd, doet T-mobile of een andere telecom provider je een aantrekkelijk aanbod om je als klant te behouden.

Voordat je een besluit neemt over al dan niet je T-mobile abbo verlengen, is het goed om bij verschillende providers te kijken wat het aantrekkelijkste pakket is.
Om er zeker van te zijn dat je het juiste abonnement hebt gekozen, is het dus verstandig om van te voren te bepalen hoeveel belminuten en data je per maand kwijt bent. Hiermee voorkom je dat je maandelijks betaalt voor diensten waar je geen gebruik van maakt.

Onbeperkt abonnement verlengen

Ga je vaak over je bundel heen en ben je helemaal klaar met de stress van je bundel in de gaten houden, dan kan je beter een Onbeperkt abonnement nemen. Goedkope Onbeperkt abonnementen zijn er al vanaf iets meer dan twintig euro per maand (de provider Budget), maar deze bundel is karig.

Bij T-Mobile kost de Internet Unlimited 5G ready bundel standaard 36 euro per maand bij een éénjarig contract. Niet goedkoop, maar daarvoor in ruil krijg je wel het snelle 5G internet (waar dat al beschikbaar is) en een gulle fair use policy. In veel opzichten is dit een volwaardige vervanger voor een budget vast internet abonnement.

En voor alle Internet Onbeperkt bundels geldt, dat je dan wel heerlijk ontspannen overal kunt internetten en binnen Europa bellen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een hoge rekening krijgt. En, natuurlijk, een net even wat lekkerder vakantiegevoel.

Vind je het nog steeds ingewikkeld om een besluit te nemen? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van T-Mobile. 

Veelgestelde vragen: T-Mobile abbo verlengen

Kan ik mijn huidige toestel blijven gebruiken?

Ja zeker, het huidige toestel hoef je niet te vervangen wanneer je besluit jouw huidige abonnement te verlengen. Je kan dus profiteren van de voordelen van het nieuwe abonnement terwijl je jouw oude toestel behoudt.

Kan ik mijn nummer behouden?

Uiteraard behoud je je nummer, als je je abonnement verlengt. Je abonnement blijft dan immers hetzelfde. Zelfs als je van provider wisselt, kan je je nummer meenemen.

Hoe bespaar ik MB’s?

Op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier is overal waar gratis wifi is. daar direct mee te verbinden. Zet je 4G daarom uit wanneer je de mogelijkheid hebt om te verbinden met wifi.

Android: je kan in de Instellingen van je telefoon, Netwerk en Internet, ook de optie Databesparing aanzetten. Dit scheelt iets. Bekijk Youtube filmpjes niet, of op 360 pixels resolutie. Onder Instellingen -> Netwerk en internet -> Mobiel netwerk vind je het datagebruik per app. Is datagebruik een structureel probleem, overweeg dan een Onbeperkt abonnement af te sluiten. Voor gemiddeld een tientje per maand extra, hoef jij je nooit meer zorgen te maken om je databundel.

Kan ik ook een nieuw toestel krijgen bij het T-mobile abonnement verlengen?

Jazeker. T-mobile kent verleng aanbiedingen zowel met, als zonder toestel. Kies de voor jou voordeligste optie.

Direct de verschillende telefoon abonnementen vergelijken?

Dit kan eenvoudig via GSMWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *