Tele2 verlengen | Tele2 abonnement verlengen doe je zo

Verlengen? Tele2 abonnement verlengen is vaak interessant. Nadat de mensen van Sales je met veel moeite binnen hebben gehengeld, is je Tele2 abbo verlengen vaak aantrekkelijk. Dus probeert de provider het Tele2 contract verlengen aantrekkelijk voor je te maken.

Vaak doet Tele2 scherpe aanbiedingen. Maar check dus altijd of je voordeliger uit bent, want soms is het slimmer om over te stappen.

verlengen tele2 contract verlengen tele2

Hoe kun je een Tele2 abonnement verlengen?


tele2 abonnement verlengen
verlengen tele2
tele2 abbo verlengen; tele2 contract verlengen

Het verlengen Tele2 abonnement gebeurt meestal automatisch, tenzij je het opzegt. Vaak gaat het speciale actietarief er dan af, want bij automatische verlenging geldt de overheidsregel, dat je vanaf dat moment een maand opzegtermijn hebt. Voor Tele2 is het aantrekkelijker dan een klant een vast contract heeft, dan een per maand opzegbaar contract. Daardoor willen ze meer korting geven. Dat verklaart, waarom telecom providers als Tele2 met speciale verlengaanbiedingen aan komen.

Meer over Tele2

Tele2 Nederland was oorspronkelijk de Nederlandse poot van het Zweedse telecombedrijf Tele2. Na enkele overnames, zoals van het verliesgevende Versatel, werd Tele2 zowel actief op de mobiele- als vaste internetmarkt. Tele2 heeft een eigen licentie voor 4G frequenties, maar maakt gebruik van het T-Mobile zendmast netwerk om de kosten te drukken.

Deze intensieve samenwerking met het Duitse T-Mobile mondde uiteindelijk uit in een overname, waarbij het Zweedse moederbedrijf 25 procent aandelen kreeg in T-Mobile Netherlands. Het GSM netwerk van Tele2 is nu ook geheel opgeslokt door T-Mobile. Alle Tele2 klanten bellen dus nu via het (goede) T-Mobile netwerk. Hiermee is Tele2 in Nederland niet meer dan een merk van T-Mobile.

Eind 2020 is Tele2 ook gestopt met het aanbieden van vast internet. Klanten worden doorverwezen naar het moederbedrijf. Tele2 telefoon abonnementen afsluiten kan wel nog steeds.

Waarom heeft Tele2 abbo verlengen extra voordelen?

Bij de sales afdeling van telecombedrijven zoals Tele2 werken doorgaans handige jongens. Als Tele2 er in slaagt jou als klant vijf euro per maand extra te laten betalen, levert dat 120 euro per jaar op. Vooral, als die klant veel meer betaalt dan wat hij of zij verbruikt. Het is dan interessant voor een telecombedrijf zoals Tele2 om jou als klant te behouden.

Verlengen Tele2, een beetje blufpoker

Het verkoopproces lijkt in veel opzichten op een potje blufpoker. Tele2, of een andere verkoper, wil graag de maximale prijs voor zijn product ontvangen. Die maximale prijs is natuurlijk de prijs, die de klant wil betalen.

Vraagt de verkoper teveel, dan loopt de klant weg. Vraagt hij te weinig, dan haalt hij als verkoper niet het onderste uit de kan. Hij laat dan “winst liggen”, en zijn baas wordt boos, want de arme verkoper haalt zijn omzetdoel voor deze maand niet.

Verder moet je als verkoper van een dienst (zoals een databundel) natuurlijk kijken naar wat de klant het bedrijf kost.

vriendendeal abonnement tele2 verlengen tele2 contract verlengen
De Tele2 Vriendendeal levert je 20 euro op. Bron: Tele2

Een veelgebruiker van Netflix en streaming sites kost Tele2 meer, dan een tuinierende oma die alleen af en toe een recept online opzoekt.

Dus dan hebben ze natuurlijk liever die lieve oma voor hetzelfde abonnement.

Hoe denkt een verkoper?

De kunst is dus, denkt de verkoper, uit te vinden hoeveel de klant wil betalen. En ook, hoeveel de klant gaat kosten. Is het verschil tussen die twee groot, en weet de klant dat, dan is het dus slim om een flinke korting te geven.

Een veelgebruiker die veel kost, kan je beter geen korting geven. Het omaatje ook niet. Immers, die is doorgaans nogal goed van vertrouwen, dus kan je makkelijk een poot uitdraaien. Een veeleisende, kritische consument juist wel. Tenzij deze teveel geld kost natuurlijk. Want dan is hun Tele2 abonnement verlengen wel goed voor hen, maar niet voor jou als verkoper.

Overigens is Tele2, samen met de andere providers die bij T-Mobile aan zijn gesloten, klantvriendelijker dan gemiddeld. De kans is dus zeker aanwezig dat je als klant niet alleen als verdienmodel wordt gezien bij Tele2 personeel.

De verlengshop: blufpoker in de praktijk

Hoe meer een telecombedrijf van de klant weet, des te nauwkeuriger kan het bedrijf te werk gaan. Van bestaande klanten weet het telecombedrijf heel veel: de leeftijd, het woonadres en, het allerbelangrijkste, het dataverbruik en belgedrag.

Daarom werken telecombedrijven graag met een “verlengwinkel” en “persoonlijke aanbiedingen”. Ze kunnen dan hun uitgebreide klantkennis aan een algoritme voeren, dat er een (voor het bedrijf) mooi aanbod van bakt. Een klant, waar het bedrijf graag van af wil, krijgt dan een onaantrekkelijke aanbieding, terwijl een cash cow klant in de watten wordt gelegd.

Faustiaanse elementen in het Tele2 contract verlengen proces

Dus gebruik jij veel data op je mobiel, zoals ik, en profiteer je ongekend van je onbeperkte databundel, dan krijg je geen korting. En staat er heel toevallig een vinkje, niet bij jouw geliefde onbeperkte databundel, maar juist bij een contract met een kleine databundel.

Met uiteraard een aanbod, uiteraard geheel vrijblijvend, om toch maar een vaste internetaansluiting te nemen. Volgens onder meer de Consumentenbond betaal je als klant in Nederland veel te veel voor je vaste internet, dus uiteraard ben je wel wijzer. Dus zitten ze dan nog even met het voor hen verliesgevende onbeperkte abonnementje opgescheept. Dit was overigens bij KPN. Tele2 is minder geniepig.

Tele2 contract verlengen check?

Dit kan eenvoudig via GSMWeb!

Hoe ben jij Tele2 en de andere telecom providers te slim af?

Het is slim om niet direct op het aanbod van de verlengwinkel in te gaan. Doe eerst je huiswerk. Open een anoniem browservenster of gebruik een browser die speciaal voor anoniem browsen geschikt is zoals Brave. Ben je echt doortrapt, werk dan vanaf een proxy of VPN.

Of via het netwerk van een vriend(in). Het liefst eentje die via het netwerk van een goedkope concurrent internet. Dan weten ze dat ze diep in de buidel moeten tasten om je over te laten stappen. Zo bezorg je jezelf hoge troeven in het spelletje blufpoker. Je kan ook via de prijsvechter GSMweb je Tele2 contract verlengen.

Doe je huiswerk voor je Tele2 contract verlengen doet

Bekijk hun aanbiedingen voor nieuwe klanten en check de prijs en voorwaarden van jouw favoriete bundel. Vergelijk die met het aanbod in de Verlengwinkel. Als je toch bezig bent, check dan ook meteen even of je voor jouw bundel bij een concurrent niet beter af bent.

Geeft de “verlengshop” toch een interessant aanbod? Dan verleng je natuurlijk. Maar let goed op dat je niet “per ongeluk” het verkeerde pakket bestelt. Is het aanbod van de verlengshop niet erg gul? Verleng dan niet, of sluit een maandelijks opzegbaar contract af (wat op hetzelfde neerkomt) en ga intussen op zoek naar een andere provider.

Verlengen of nieuw abonnement?

Voor een nieuw abonnement of telefoon abonnement verlengen, check de vier grote telecom providers met een eigen netwerk. Dat zijn naast Tele2 NL, KPN Mobile, T-Mobile – net als Tele2 ook van Deutsche Telekom – en Vodafone Nederland.

Een aantal kleinere aanbieders koopt data en belminuten in bij deze grote vier, maar hebben zelf geen netwerk. Dit zijn providers als Ben, Budget Telecom, Hollands Nieuwe en Simyo. Ook die kan je het beste in je vergelijking betrekken.

Goedkoper, maar slechtere verbinding tijdens piekuren

Vaak hebben deze kleinere aanbieders aanlokkelijke aanbiedingen. Maar dat dan vaak wel in ruil voor een slechtere kwaliteit. Dit, omdat de providers als het druk is op het netwerk, natuurlijk hun eigen klanten voorrang geven. Daar verdienen zij meer aan.

En dan wordt jouw bandbreedte afgeknepen. De kleinere aanbieders kopen immers tegen korting reservecapaciteit in van de vier telecomproviders met een netwerk. Overigens knijpen telecom providers ook graag jou af, als ze dat ongemerkt kunnen doen. Vooral Ziggo heeft daar een handje van.

Als je veel in het buitenland bent, check dan ook de regels over data roaming van de provider. Je wilt dan liever een provider, waar je binnen je bundel of voor een kleine meerprijs in het land waar je vaak komt, kan internetten. Als er veranderingen komen in je reispatroon, is het verstandig om uit te zoeken, wat voor je meer voordeel oplevert: je telefoon verlengen bij je provider, of een nieuw telefoon abonnement afsluiten.

Kijk goed rond

Wil je niet je Tele2 abonnement verlengen? Dan kan je beter goed rondkijken of er niet een aantrekkelijke aanbieding voor je is. Ontdek op deze site hoeveel telecom providers er zijn. Steek dan je licht op bij deze telecom providers en probeer na te vragen wat de mogelijkheden zijn om een nieuw abonnement af te sluiten. GSMweb heeft een laagste prijs garantie. Daarom is het slim, via GSMweb af te sluiten.

Heb je nu een abonnement bij Ben? Wil jij deze juist verlengen? Lees hier meer over Abonnement verlengen bij Ben.

verlengen tele2 abonnement verlengen
Met de nieuwste modellen kun je tegenwoordig bijna alles doen!

Conclusie: je Tele2 abbo verlengen? Check oversluiten

Vaak, maar niet altijd, doet Tele2 of een andere telecom provider je een aantrekkelijk aanbod om je als klant te behouden.

Voordat je een besluit neemt over Tele2 abbo verlengen, is het goed om bij verschillende providers te kijken wat het aantrekkelijkste pakket is.
Om er zeker van te zijn dat je het juiste abonnement hebt gekozen, is het dus verstandig om van te voren te bepalen hoeveel belminuten en data je per maand kwijt bent. Hiermee voorkom je dat je maandelijks betaalt voor diensten waar je geen gebruik van maakt.

Onbeperkt abonnement verlengen

Ga je vaak over je bundel heen en ben je helemaal klaar met de stress van je bundel in de gaten houden, dan kan je beter een Onbeperkt abonnement nemen. Goedkope Onbeperkt abonnementen zijn er al vanaf iets meer dan twintig euro per maand. Maar in ruil daarvoor kan je dan wel heerlijk ontspannen overal internetten en binnen Europa bellen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een hoge rekening krijgt.

Ook is het goed om te kijken naar de duur van het abonnement. Vind je het nog steeds ingewikkeld om een besluit te nemen? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van jouw provider. 

Moet je ook voor bijvoorbeeld je werk een zakelijk abonnement afsluiten? Lees hier meer over zakelijke abonnementen.

Veelgestelde vragen: Tele2 abonnement verlengen check

Kan ik mijn huidige toestel blijven gebruiken?

Ja zeker, het huidige toestel hoef je niet te vervangen wanneer je besluit jouw huidige abonnement te verlengen. Je kan dus profiteren van de voordelen van het nieuwe abonnement terwijl je jouw oude toestel behoudt.

Kan ik mijn nummer behouden?

Uiteraard behoud je je nummer, als je je abonnement verlengt. Je abonnement blijft dan immers hetzelfde. Zelfs als je van provider wisselt, kan je je nummer meenemen.

Hoe bespaar ik MB’s?

Op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier is overal waar gratis wifi is. daar direct mee te verbinden. Zet je 4G daarom uit wanneer je de mogelijkheid hebt om te verbinden met wifi.

Android: je kan in de Instellingen van je telefoon, Netwerk en Internet, ook de optie Databesparing aanzetten. Dit scheelt iets. Bekijk Youtube filmpjes niet, of op 360 pixels resolutie. Onder Instellingen -> Netwerk en internet -> Mobiel netwerk vind je het datagebruik per app. Is datagebruik een structureel probleem, overweeg dan een Onbeperkt abonnement af te sluiten. Voor gemiddeld een tientje per maand extra, hoef jij je nooit meer zorgen te maken om je databundel.

Kan ik ook een nieuw toestel krijgen als ik mijn Tele2 abonnement verleng?

Jazeker. Tele2 kent verleng aanbiedingen zowel met, als zonder toestel. Kies de voor jou voordeligste optie voor Tele2 abbo verlengen.

Direct de verschillende telefoon abonnementen vergelijken?

Dit kan eenvoudig via GSMWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *